Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. listopadu 2018 14:32
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Vícenásobný vítěz Ligy mistrů neprošel dopingovým testem, tvrdí uniklé dokumenty. Spustí se lavina odhalení?

SPORT
Uložit Uložené

Nové Football Leaks slibují šokující odhalení.

Největší fotbalové kluby na světě se po dvou letech opět začínají bát o svá největší tajemství. Koncem roku 2016 média ovládly uniklé dokumenty s názvem Football Leaks, které se vracejí na scénu ve spolupráci s německým časopisem Der Spiegel a rozsáhlým týmem investigativních novinářů.

Už dnes ráno jsme tě informovali o špinavých praktikách Manchesteru City a PSG. Oba týmy vlastněné bohatými miliardáři systematicky porušovaly pravidla, zatímco si užívaly krytí od Gianniho Infantino. Tehdejší funkcionář UEFA je dnes šéfem celé FIFA.

Jak upozorňuje Der Spiegel na své stránce, šokujícím odhalením není ani zdaleka konec. Už vyšlo najevo, že 11 prestižních evropských klubů zvažovalo a možná stále zvažuje vytvoření „Evropské Superligy“, ze které by nemohly vypadnout a ze začátku by v ní hrálo dalších 5 hostujících týmů.

I když by člověk čekal, že po úpravě rozdělování financí v rámci Ligy mistrů se největší kluby jako Real Madrid, Barcelona, ​​Chelsea, Liverpool či PSG a Manchester United zklidní, mailová komunikace o nové lize měla pokračovat i v posledních týdnech.


Celý fotbalový svět momentálně čeká na to, co nového Football Leaks přinesou. Der Spiegel na webu varuje, že se bude zabývat propracovanými způsoby, jakými giganti Premier League obcházejí svou daňovou povinnost, ale slibuje i jednu obrovskou zprávu, která by mohla spustit zemětřesení mezi fotbalisty.

V nejbližších týdnech pomocí dokumentů odhalí jméno vícenásobného vítěze prestižní Ligy mistrů, který neprošel dopingovými testy. Dosud se o dopingu ve fotbale pouze šeptalo, avšak po zveřejnění jména možná nastane dominový efekt a na povrch začnou vycházet informace o tom, jak si fotbalisté pomáhají zakázanými látkami.

Německé periodikum nespecifikovalo, zda půjde o stále aktivního fotbalistu nebo hráče v důchodu, a tak v úvahu připadají největší hvězdy dnešního fotbalu jako Lionel Messi či Cristiano Ronaldo, ale i jména jakéhokoliv vícenásobného vítěze Ligy mistrů, jako třeba Paolo Maldini, Paulo Ferreira a další.

Domů
Sdílet
Diskuse