Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. listopadu 2018 17:23
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Bojovník zemřel po tvrdém knockoutu v boxu. Upadl do kómatu a už se neprobral

SPORT
Uložit Uložené

Bratr konstatoval, že by si bojovník takovou smrt přál.

Thajský box možná není populární tak jako běžný box či MMA, ale i tak má na světě miliony fanoušků. Mnozí z nich vytrvale sledovali souboj italského bojovníka Christiana Dagha, který čelil Donu Pareuangovi v boxu.

Ve finálovém kole akce WBC Asian Boxing Council si bojovníci nic nedarovali a Daghio neztrácel sílu ani přesto, že oslavil již 49. narozeniny. Ital se do historie thajského boxu zapsal obrovskými písmeny, protože měl na svém kontě přes 200 zápasů a plánoval v kariéře pokračovat ještě dlouho.

Nezastavil ho pokročilý věk a neustále prokazoval své kvality v zápasech proti výrazně mladším soupeřům. Milovaný sport se mu však stal osudným. Před téměř dvěma týdny v zápase se zmiňovaným Donem Pareuangem inkasoval tvrdý knockout, po kterém spadl na zem a sotva se opět postavil na nohy.

Nikdy se nevzdával, avšak následující spršku úderů už nedokázal opětovat a po ráně do hlavy opět padl jako podťatý. Při pádu se udeřil hlavu a situace už na první pohled nevypadala dobře. Daghio zůstal na zemi nehybně ležet, přičemž tvář se mu zkroutila do bolestivé grimasy, a rozhodčí si rychle uvědomil, že potřebuje lékařskou pomoc.

Okamžitě byl převezen do nemocnice v Bangkoku, jenže lékaři mu už nedokázali pomoci. V souboji si po úderech a pádu poškodil mozek, upadl do kómatu a po pár dnech v nemocnici zemřel.

Zanechal za sebou přítelkyni a malou pětiletou dceru. Jeho bratr Fabrizio se pro média vyjádřil, že ničeho nelituje, protože Christian chtěl v ringu zůstat až do konce svého života, čehož se mu nakonec tragicky podařilo dosáhnout. Všem vzkázal, že bratr zemřel jako šampion, o čemž svědčí sedm titulů mistra světa.

Domů
Sdílet
Diskuse