Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2018 9:45
Čas čtení 0:00
Dušan Šutarík

Seriálový Daredevil končí. Netflix projekt zrušil po 3 sériích

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Mluvilo se o tom už několik dní, teď to máme oficiálně potvrzené.

Komiksový seriál Daredevil končí. Netflix se projekt rozhodl zrušit po třech sériích. Zcela překvapení asi nejsme, protože o hrozbě zrušení seriálu se hovořilo již před několika dny, ale přesto je nám to velmi líto. Netflix ohledně zrušení vydal následující prohlášení:

„Marvelovský Daredevil se ve čtvrté sérii nevrátí. Jsme neuvěřitelně hrdí na Daredevilovu poslední sérii, a přestože je to pro fanoušky bolestivé, cítíme, že je lepší uzavřít tuto kapitolu v tom nejlepším. Děkujeme showrunneru Eriku Olesonovi, scenáristům, výbornému štábu a neuvěřitelným hercům včetně Charlieho Coxe jako Daredevila. Jsme také vděční za fanoušky, kteří seriál během jeho existence podporovali. Ačkoli Daredevil končí, tři série zůstanou stále na Netflixu a samotná postava Daredevila bude žít v budoucích projektech Marvelu.“

Seriálový Daredevil končí. Netflix projekt zrušil po 3 sériích
Zdroj: Netflix

Daredevil se tak připojuje k seriálům Iron Fist a Luke Cage, které potkal podobný osud. Zrušení nás mrzí i z toho důvodu, že Erik Oleson již podle svých slov měl námět pro čtvrtou sérii.

Přesto je tu však naděje, že Daredevila ještě přece jen někde uvidíme. Prohlášení od Netflixu naznačuje, že Marvel má s postavou své plány, takže budeme zvědaví, zda po nevidomém právníkovi neskočí Kevin Feige a nedoručí nám jeho filmovou podobu. To je ale zatím jen čirá spekulace.

První série Daredevila si odbyla premiéru v roce 2015 a posbírala nadšené ohlasy kritiků i diváků. Chválila se drsnost a temnota, jakož i pozoruhodný příběh. Druhá série z roku 2016 již byla přijata trochu chladněji, ačkoli kladné reakce stále převažovaly. Většina diváků i kritiků se však shodla, že po odchodu Wilson Fiska zůstalo v seriálu nepříjemné prázdno.

Tento rok jsme nakonec dostali třetí sérii, která se opět setkala s vřelým kritickým i diváckým přijetím, jistě i proto, že Wilson Fisk alias Kingpin v podání Vincenta D'Onofria se po absenci vrátil s velkou parádou. Naši recenzi na třetí sérii naleznete zde.

Domů
Sdílet
Diskuse