Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2018 11:47
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Elon Musk je důležitější než Steve Jobs i Mark Zuckerberg, prohlásil vědec Neil deGrasse Tyson

TECH MARK ZUCKERBERG
Uložit Uložené

Vizionář má prý v naší společnosti neocenitelné místo.

Vědec a astrofyzik Neil deGrasse Tyson není v našich končinách natolik známý, ale ve Spojených státech amerických se neustále objevuje v televizních show.

Nedávno ho pozvala televize CNBC do svého pořadu Make It, kam přišel promluvit o současném pokroku ve světě. Když přišla řeč na vývoj naší civilizace, vědec se dostal i ke světoznámým jménům jako Steve Jobs, Mark Zuckerberg či Jeff Bezos.


I když konstatoval, že Steve Jobs byl spolu s Billem Gatesem rozhodně otcem osobních počítačů a vyvolal revoluci, existuje ještě jeden člověk, který myslí dopředu. Elon Musk se podle něj snaží vymyslet budoucnost, nejen budoucí úspěšnou aplikaci.

Musk nevyvíjí zbytečné aplikace, ale přemýšlí nad naší společností, kulturou, jak spolu komunikujeme a co bude nutné, abychom mohli lidstvo udržet v následujícím století. Elon se zabývá záležitostmi jako doprava či objevování vesmíru.

Tyson zdůraznil, že ve vesmíru se nachází nekonečné množství materiálů, kvůli kterým často na Zemi vedeme války.


Doporučeno
Mark Zuckerberg slaví 39. narozeniny. Jaký bere plat a proč zabil kozu laserem? Tohle je 6 zajímavostí, které možná nevíš Mark Zuckerberg slaví 39. narozeniny. Jaký bere plat a proč zabil kozu laserem? Tohle je 6 zajímavostí, které možná nevíš 14. května 2023 11:00

Pokud jednou budeme umět efektivně zkoumat vesmír, války by mohly z planety Země zmizet, protože budeme mít všichni společně přístup ke zdroji neomezené energie. A kdyby více miliardářů a vizionářů investovalo jako Elon, mohli bychom vesmír objevovat rychleji a lépe.

Musk plánuje se svými společnostmi několik revolucí. The Boring Company vytváří tunely pod americkými městečky, protože Elon chce v budoucnu využívat podzemní tunely namísto běžných cest na povrchu, Tesla zase vyvíjí elektrický pohon a SpaceX létá s raketami, které se dají znovu použít. Jednou se chce dostat až na Mars.

Domů
Sdílet
Diskuse