Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. ledna 2019 13:04
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Google již brzy zakáže několik doplňků blokujících reklamu v prohlížeči Chrome

TECH
Uložit Uložené

Ze strany Google se jedná pouze o krok, který zlepší rychlost prohlížení.

Americká společnost Google není jenom vyhledávání, Gmail a YouTube. Je také největším producentem reklamních bannerů na světě. Jen za rok 2017 činil příjem Google  z reklamy téměř 100 miliard amerických dolarů. Za minulý rok se očekává mnohem větší.

Největším problémem v oblasti online reklamy jsou rozhodně doplňky ji blokující.

Nyní by však mohla nastat změna. Ze strany Google byla ohlášena nová verze platformy do jejich prohlížeče Chrome, která se stará o správu doplňků. Mezi ty doplňky blokující reklamu patří.

Blokování reklamy dnes totiž funguje na základě určitých pravidel, která filtrují webové stránky zobrazující reklamu, následně musí každý z těchto požadavků Google zvlášť kontrolovat a to způsobuje zpomalení prohlížeče.

Tomu se chce Google vyhnout a s novou verzí prohlížeče Chrome začne tuto funkci blokovat. To zapříčiní nefunkčnost hned několika doplňků. Změna by se údajně neměla dotknout nejpopulárnějšího AdBlocku a jeho prémiové verze AdBlock Plus. Oba totiž fungují na jiném principu blokování reklamy.

Google již brzy znefunkční několik doplňků blokujících reklamu v prohlížeči Chrome
Google již brzy znefunkční několik doplňků blokujících reklamu v prohlížeči Chrome

Vývojáři ostatních doplňků budou tedy muset svoje doplňky zrenovovat a začít používat nový protokol, nebo je bohužel nechají zemřít a donutí uživatele přejít ke konkurenci.

Domů
Sdílet
Diskuse