Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2019 9:51
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Fortnite na mobilu s novým patchem dostává možnost hrát s Bluetooth ovladačem

TECH
Uložit Uložené

Získá si Fortnite na mobilu pořádný zájem a převezme korunku PUBG?

Výrobci mobilních telefonů se dnes a denně předhánějí v tom, o kolik procent opět navýší svůj výkon oproti konkurenčním zařízením. Tento rok se například objeví již několik chytrých telefonů, uvnitř kterých najdeme dravých 12 GB operační paměti. A jak jinak tohoto výkonu využít, než hraním her?

V druhé polovině minulého roku se do našich telefonů konečně dostala mobilní verze populární multiplayerovky Fortnite. Aktuálně tak soupeří s PUBG, které má v mobilní platformě značnou převahu.

Brzy by však mohlo dojít ke zvratu. Studio Epic Games, stojící právě za Fortnite, přišlo s prohlášením týkající se nového patche. Ten totiž přináší do mobilní platformy možnost používání Bluetooth kontrolerů.

Fortnite na mobilu s novým patchem dostává možnost bluetooth kontrolerů
Fortnite na mobilu s novým patchem dostává možnost bluetooth kontrolerů Zdroj: Epic Games

To hráčům nabízí možnost značně pohodlnějšího hraní. Vylepšení se bude týkat jak telefonů s Androidem, tak i iOS.

Majitelé iPhonů se prozatím musí spokojit s MFi kontrolery jako Nimbus od Steelseries nebo Gamevice. Majitelé Android telefonů jsou na tom mnohem lépe, u těch je podpora téměř pro všechny ovladače.

Domů
Sdílet
Diskuse