Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2019 15:01
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

V brněnské MHD bude Wi-Fi zdarma. Na 20 minut dostaneš 4 MB dat

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Internet bude tak pomalý, že nenačteš po cestě do práce ani jednu stránku.

Brněnský dopravní podnik v pátek spustí Wi-Fi připojení zdarma ve většině svých tramvají, trolejbusů a autobusů. Má to však jeden háček. Cestující budou mít k dispozici jen 4 MB dat na 20 minut.

Takový objem vyplýtváte například po načtení jednoho kvalitnějšího obrázku. Rychlost internetu bude navíc omezena na 256 kbps. Za provozování sítě umístěné v 720 dopravních prostředích bude dopravní podnik ročně platit 2,3 milionu korun

Každá tramvaj bude mít k dispozici 30 GB dat na měsíc a router umožní připojení až 50 lidí najednou. Wi-Fi má sloužit k vyhledávání informací o spojích nebo k vyřízení e-mailů. Jenže, jak upozorňuje magazín Aktuálně, samotný web brněnského dopravního podniku vyžaduje k načtení 2 MB dat. Ještě než začnete reálně vyhledávat, máte k dispozici už jen polovinu dat. Aplikace ve smartphonech často také samy stahují data na pozadí, a tak můžete přijít o svoji mrzkou nálož dat, aniž byste vůbec něco dohledali.

Nicméně, po vyčerpání dat nebo dvacetiminutového limitu se můžete připojit znovu. Využívání bezplatné Wi-Fi v Brně se nyní bude dva měsíce testovat. Brňané se budou moci připojit ve všech vozech dopravního podniku kromě 30 starých, které se budou vyřazovat.

Domů
Sdílet
Diskuse