Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. února 2019 11:57
Čas čtení 0:00
Jakub Paulík

Na Oscarech vystoupí kapela Queen. Bohemian Rhapsody zabojuje v pěti kategoriích

Na Oscarech vystoupí kapela Queen. Bohemian Rhapsody zabojuje v pěti kategoriích
Zdroj: 20th Century Fox
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Přiláká tímto způsobem Akademie více diváků?

Jednadevadesátý ročník předávání Oscarů se zatím vyznačuje pořádnou kontroverzí. Všechno to začalo v období odstoupení moderátora Kevina Harta, který čelil kritice za své někdejší homofobní vyjádření.

Ještě větší rozruch nastal v momentě, kdy Akademie oznámila, že 4 kategorie (kamera, střih, hraný kraťas a makeup) budou v průběhu večera předány během reklamních přestávek. Proti tomuto rozhodnutí se vzepřelo množství uznávaných tvůrců, v čele s režisérem Guillermem del Torem. Chybné počínání ale nakonec Akademie vzala zpět.

Není tedy divu, že se po vlně kritiky pořadatelé Oscarů snaží potenciálním divákům aktuálně zalíbit například i tím, že na vystoupení během předávání cen dohodli kapelu Queen. Akademie tuto novinku oznámila prostřednictvím svého účtu na Twitteru.

Se skupinou Queen se Oscaři 2019 spojují zejména z důvodu, že snímek Bohemian Rhapsody natočený podle příběhu Freddieho Mercuryho a jeho slavné kapely je nominován v pěti kategoriích. Konkrétně jde o sekce nejlepší film, nejlepší herec, nejlepší střih zvuku, nejlepší mix zvuku a nejlepší střih.

Queen samozřejmě během Oscarů vystoupí ve změněné sestavě. Kapelu v současné době tvoří pouze dva členové, a to Brian May a Roger Taylor. Jak jsi už mohl zjistit z výše přiloženého videa, role zpěváka se během galavečera ujme Adam Lambert. Jakých skladeb se vlastně dočkáme, však Akademie neprozradila.

Domů
Sdílet
Diskuse