Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
2. března 2019 17:03
Čas čtení 0:00
Oskar Almássy

Netflix už za pár dní vydá futuristický sci-fi seriál s dospělými příběhy, sexem, drogami a úžasnou animací

Netflix už za pár dní vydá futuristický sci-fi seriál s dospělými příběhy, sexem, drogami a úžasnou animací
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Neuvěřitelně slibná antologie s názvem love Death + Robots se představila už prostřednictvím dvou ukázek. A my se už nemůžeme dočkat!

I když se pokračování World War Z od Davida Finchera nedočkáme, slavný režisér si na nedostatek práce stěžovat rozhodně nemůže. Pod hlavičkou Netflixu totiž momentálně dokončuje druhou sérii skvělého projektu Mindhunter a chystá i animovanou antologii s názvem Love Death + Robots, kterou na výše zmiňované platformě uvidíme už tento měsíc.

Animovaná série krátkých filmů je srdcovým projektem Finchera a režiséra Tima Millera (Deadpool), jejichž cílem bylo skloubit špičkové umění s něčím kulturně relevantním a vyspělým. A jak nám již napovídala nedávná první ukázka, tyto příběhy nebudou ani zdaleka vhodné pro mládež. Koneckonců, připomeňme si ji.

Čeká nás celkem 18 příběhů s délkou 5–15 minut, v nichž neuvidíme pouze mix různých žánrů (sci-fi, fantasy, horor, komedie) a témat (rasismus, vláda, válka, svobodná vůle, lidský charakter), ale i více forem animací, jakými jsou například tradiční 2D či fotorealistické 3D CGI. Těšit se tak můžeš na vojáky vlkodlaků, zdivočelé roboty, monstra z odpadků, kyberlovce odměn, mimozemské pavouky, krvežíznivé démony z pekla a mnoho dalšího.

Navíc, každý z těchto animovaných segmentů vytvořily týmy filmařů a animátorů z rozdílných koutů světa. Zmiňme například Maďarsko, Francii, Kanadu či Koreu. Fincher a Miller dohlížejí na antologii jako výkonní producenti. „Love, Death + Robots je mým vysněným projektem,“ uvedl Miller a pokračoval.

„Spojuje mou lásku k animaci a úžasným příběhem. Půlnoční filmy, komiksy, knihy i magazíny s fanfikcí mě inspirovaly několik dekád, ale byly odsunuty do okrajové kultury geeků a nerdů, jejíž součástí jsem byl i já. Jsem zku*veně nadšený, že se kreativita v tomto ohledu konečně posunula natolik, aby i animace s dospělou tématikou mohla být součástí většího kulturního rozhovoru.“

Ze slov Millera a výše přiložených ukázek je jasné, že antologie Love Death + Robots vznikala s obrovskou láskou k animaci a její tvůrci udělali vše proto, aby fanouškům této formy umění naservírovali co nejlepší zážitek. My jsme zatím nadšení a držíme projektu palce. Vypadá totiž neuvěřitelně lákavě. Všechny epizody budou na Netflixu zpřístupněny 15. března 2019.

Love Death + Robots
Love Death + Robots Zdroj: Netflix
Domů
Sdílet
Diskuse