Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. dubna 2019 15:36
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Prahou se prohnal létající muž v obleku jako z Iron Mana. Podívej se na video

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Praha dnes zažila nebývalou show.

Dnes po poledni se v Praze na Žofíně vznášel člověk. Britský vynálezce Richard Browning přiletěl do našeho hlavního města ukázat svůj oblek pojmenovaný Daidalos a několik desítek vteřin skutečně poletoval nad vodní hladinou jako filmový Iron Man.

Jeho show sledovala řada lidí, kteří dorazili za doprovodu médií na Slovanský ostrov. K prohlídce obleku je vyzval sám vynálezce na svém Instagramu.

Richard Browning se od roku 2017 pyšní titulem „reálného Iron Mana“. Tehdy založil společnost Gravity Industries Ltd. a vyvinul speciální oblek, který mu umožňuje vystoupat pár metrů nad zem a řízeně poletovat několik minut ve vzduchu.

Jeho úbor sestává z motorů na rukou, z nichž každý váží 22 kilogramů. V helmě má obrazovku, která mu ukazuje, kolik mu ještě zbývá paliva. Se svým oblekem dosáhl rychlosti 51,53 km/h, čímž se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů. Krom létání je i běžcem a každodenně pracuje na své postavě.

Domů
Sdílet
Diskuse