Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. dubna 2019 15:53
Čas čtení 0:00
Roman Kulich

Dva studenti pravidelně napadali školní Wi-Fi, aby se vyhnuli testům. Teď čelí obvinění

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Vynalézavost si ale zaslouží uznání.

Někdo se nevyhrabe z postele a napíše si omluvenku, někdo zase nahlásí bombu jako v případě nedávných falešných hlášení na pražské VŠE.

V americkém státě New Jersey na to šli dva studenti trochu vychytralejším způsobem. Na jedné z tamních středních škol se studenti připojují do školního systému pomocí Wi-Fi připojení a v něm následně dělají veškeré testy a různá cvičení. A právě to si za cíl dali dva teprve 14letí studenti.

Využívali známé techniky a na Wi-Fi síť zaměřili svůj DoS útok. Ten síť zahlcuje obrovským množstvím požadavků nebo využívá některé chyby a síť jednoduše spadne. V ten moment se k ní nikdo nedokáže připojit.

Tímto způsobem unikali testům, než se na ně do nedávna přišlo a celou situaci si převzala policie, jedná se totiž o porušení hned několika zákonů. Vzhledem k nízkému věku obou mladíků lze ale předpokládat, že vyváznout s nejnižším trestem. Jak je však potrestá škola, zatím není jasné.

Domů
Sdílet
Diskuse