Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. května 2019 22:25
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Čeští hokejisté poráží Německo 5:1 a postupují do semifinále!

Čeští hokejisté poráží Německo 5:1 a postupují do semifinále!
Zdroj: FOTO TASR - Michal Svítok
SPORT
Uložit Uložené

Do další části šampionátu postupuje poprvé od roku 2015.

Národní tým na hokejovém mistrovství světa poráží Německo 5:1 a postupuje do semifinále. Překvapivě napínavý zápas nás poprvé od roku 2015 posunul do semifinále, kde si na nás již brousí nože mužstvo javorového listu. Našimi soupeři se stalo díky dnešnímu vítězství nad Švýcarskem, které si vydřelo srovnávacím gólem v čase 59:59 a následnou brankou v prodloužení. 

Čtvrtfinálové utkání začalo obrovskou šancí Jana Kováře, který ale odkrytou branku netrefil. Češi i nadále utkání dominovali, ale v naprosté opatrnosti. Utkání postrádalo náboj a oba týmy se zdráhaly jít do risku. Národní tým přestřílel v první třetině Němce 11:6, gól se mu ale vstřelit nepodařilo. 

Na první branku utkání jsme čekali až do 34. minuty. Stálo to ale zato, neboť se o ni postaral Jan Kovář a ve čtvrtfinálovém utkání nás poslal do vedení 1:0. Gólová akce byla z jeho strany opravdovým majstrštykem. Sám si nabruslil do mezikruží, udělal chytrou kličku a vpálil puk k levé tyčce.

Jeho individuální akce vlila našim krev do žil. Nedokázali ji však využít. Naopak Němci byli po chybě brankáře Bartošáka neomylní a Frank Mauer v 38. minutě srovnal na 1:1. Potrestal tak pochybení našeho gólmana, který sjel za branku pro puk a při snaze jej odehrát trefil německého hráče Frederika Tiffelse. 

Do závěrečného dějství tak obě mužstva nastupovala s vyrovnanými možnostmi. O tom, jak se bude poslední třetina vyvíjet, rozhodl ve 45. minutě Jakub Voráček, který se v úniku tři na jednoho rozhodl pro individuální akci a po dorážce propašoval puk za brankovou čáru hlídanou Philippem Grubauerem. Češi se dostali opět do vedení. 

Stav myslí červenobílých se změnil, pasivní a ustrašená hra se změnila ve výtečnou souhru, která záhy přinesla své ovoce. V 52. minutě se dostal do individuální akce Dominik Kubalík, který vyslal nádhernou dělovku do horního rohu brány. Pár minut před koncem jsme tak získali dvougólový náskok. Našim to ale nestačilo a za pouhé dvě minuty jsme šli do trháku. Postaral se o to Ondřej Palát, který prostřelil Grubauera poté, co se puk odrazil do brankoviště od mantinelu. 

Tři minuty před koncem odvolali Němci gólmana. Naši hokejisté měli několik šancí trefit prázdnou bránu, ale povedlo se to až v 60. minutě Janu Kovářovi, který se po přihrávce Michala Moravčíka trefil přesně do prostředku branky.

Domů
Sdílet
Diskuse