Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. června 2019 10:20
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Organizátoři Beats for Love: Lineup letošního ročníku se pohybuje v desítkách milionů korun

Organizátoři Beats for Love: Lineup letošního ročníku se pohybuje v desítkách milionů korun
REFRESHER
Uložit Uložené

Největší hudební festival v Česku a na Slovensku prozrazuje něco víc z pozadí organizace. Ostrava ožije 3.–6. července multižánrovou nadílkou v podání více než 400 vystupujících.

Beats for Love 2019 přichází s množstvím novinek, přivítá dvojnásobný počet headlinerů a během 4 dní se na 13 pódiích představí více než 400 interpretů ze všech koutů světa. Multižánrovou nadílku povedou jména jako Don Diablo, Sven Väth, Netsky, Claptone, Alle Farben, Robin Schulz, Wilkinson a mnozí další.

Těšit se můžeš i na bohatý doprovodný program. Areál Dolní Vítkovice bude hostit workshopy i panelové diskuse s atraktivními hosty a také charitativní aktivity.

Festival začíná už o pár týdnů, konkrétně 3. července, a my jsme při této příležitosti ještě oslovili na rozhovor samotné organizátory, kteří nám vyprávěli něco více o jejich práci. Vstupenky jsou stále k dispozici v předprodeji.

V rozhovoru se dozvíš:

  • Co je na organizaci Beats for Love nejsložitější;
  • s jakým rozpočtem tým pracuje;
  • jaké nejbizarnější požadavky má jeden z headlinerů;
  • kolik tisíc lidí pracuje přímo na festivalu;
  • jaké novinky organizátoři chystají.

Organizátori Beats for Love: Letošní line up se řádově pohybuje v nižších desítkách miliónu českých korun
Organizátori Beats for Love: Letošní line up se řádově pohybuje v nižších desítkách miliónu českých korun

V jakém předstihu začínáte řešit headlinery na festival?
Záleží na typu headlinera, ale ty největší řešíme klidně 2–3 roky, než se je definitivně podaří domluvit a přivézt na festival. Samozřejmě se díváme i na aktuální trendy, a tak některé bookujeme takzvaně „last minute“. Takže je to různorodé a tím pádem to jsou často pořádné nervy.


Co je na tomto procesu nejnáročnější?

Tak to je taky hodně individuální. Každopádně nejnáročnější období je schvalování billingu (pozice jmen na plakátu a jejich velikost). To se chceme zavřít někde do polstrovaného pokoje v blázinci, protože tahle důležitá součást bookingu a propagace je doslova na hlavu.

Přicházejí interpreti s konkrétními požadavky?

Požadavky jsou většinou v normě a až na výjimky tam není nic šíleného, ale sranda bývá kromě billingu i u řešení letenek, tam vznikají taky vtipné situace.

Doporučeno
Do Ostravy zavítá světová legenda Sven Väth, matadoři DnB Netsky a Wilkinson i rádiový král Alle Farben Do Ostravy zavítá světová legenda Sven Väth, matadoři DnB Netsky a Wilkinson i rádiový král Alle Farben 2. května 2019 17:09

Můžete prozradit, jaké mají umělci požadavky, co se týče rideru?
Například jeden z amerických umělců chce všechno organic food a bez cukru aneb BIO forever, ale samozřejmě cestovat chce v tom nejdražším voze a má i spoustu požadavků na oblečení konkrétních značek či spotřební elektroniku. Bohužel, konkrétnější být nemůžeme.

S jakým budgetem pracujete?
Letošní lineup se řádově pohybuje v nižších desítkách milionu českých korun.


Jelikož je váš festival do značné míry multižánrový, vidíte rozdíl v komunikaci napříč žánry?
Rozdíl je v tom, jak komunikují jednotliví fanoušci. My se snažíme komunikovat ke všem stejně – pozitivně a s dobrou náladou, byť to někdy je opravdu psychicky náročné. Ale jsou samozřejmě styly, které mají svoje „sektářské/radikální“ fanoušky, se kterými to bývá buď strašně super, nebo strašně náročné. Jde taky vidět, že některé styly, jako třeba D&B nebo hardcore & hardstyle, mají hodně aktivní fanoušky oproti dalším stylům.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Beats for Love festival (@beats.for.love),


Jak velký je vlastně váš organizační tým?
Ten hlavní, který na tom maká celý rok, tvoří zhruba 12–15 lidí. Postupně se v rámci možností rozšiřujeme. Potom jsou stage manažeři a další důležité osoby, které na tom dělají velkou část roku, to je dalších zhruba 15 lidí. No a potom jsou lidi na festivalu, kdy je zhruba 500 zaměstnáno přímo festivalem a další +/- 3000 lidí jsou zaměstnanci partnerů, subdodavatelů apod. Celkem tedy během festivalu maká 3500–4000 lidí na místě.


Jaké novinky chystáte na ročník 2019?
Kromě dvojnásobného počtu headlinerů oproti loňskému ročníku bude upravena a vylepšena hlavní ING Love stage v rámci možných finančních prostředků. Nové bude taky obrovské, 40×40 metrů velké šapitó s podlahou, které bude hostit Amundsen EDM & Trance stage a obrovského posunu se dočká i House Cool stage.

Dalšími novinkami bude například nová Beefeater zóna/stage či djská škola pro běžné návštěvníky nebo hudební konference Beats Evolution Conference, která poprvé zavítá i k nám na festival.

Těch novinek bychom mohli jmenovat spoustu a do tohoto rozhovoru by se asi všechny nevešly, proto doporučíme sledovat všechny naše kanály, aby návštěvníkům nic neuteklo.

Doporučeno
Beats for Love slibuje nejsilnější hudební line-up v historii, dvojnásobný počet zahraničních hvězd a rozšíření areálu Beats for Love slibuje nejsilnější hudební line-up v historii, dvojnásobný počet zahraničních hvězd a rozšíření areálu 29. května 2019 14:41

Pro aktuality sleduj oficiální facebookovou událost a web b4l.cz.

Domů
Sdílet
Diskuse