Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. června 2019 11:16
Čas čtení 0:00
František Kulhánek

Přímo před očima teprve tříletého syna rozřezal svou přítelkyni. Policie v jeho bytě našla 22 kg lidského masa

Přímo před očima teprve tříletého syna rozřezal svou přítelkyni. Policie v jeho bytě našla 22 kg lidského masa
Zdroj: Najväčšie kriminálne prípady - ilustračné foto
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Bývalý zápasník Roman Kučerovský po své největší slávě propadl alkoholu a toluenu. Následoval brutální čin.

Na počátku byl talentovaný a uznávaný zápasník ve volném stylu. Postupem času však sport nahradilo požívání drog, zejména alkoholu a toluenu. Roman Kučerovský se do československé kriminalistiky zapsal jako brutální vrah, který naporcoval svou přítelkyni přímo před očima jejího tříletého syna.

Je sporné, zda vykazoval Kučerovský poruchu osobnosti už před zvýšenou konzumací drog, nebo byly jeho psychotické stavy v přímé souvislosti s jejich požíváním. Jedno je ale jisté, Roman Kučerovský rozhodně nebyl během svého brutálního činu při smyslech.

Co se tedy vlastně stalo? Vše odstartovala hádka, ke které došlo zhruba v polovině března 1984 mezi Kučerovským a jeho 28letou přítelkyní Jitkou Bezděkovou. Podrobnější obsah hádky bohužel není znám, ale v kontextu okolností se můžeme domnívat, zda šlo o žárlivost, jiné neshody ve vztahu, nebo vyčtení nadměrného požívání drog.

Roman Kučerovský při zatýkaní

Priamo pred očami iba trojročného syna rozrezal svoju priateľku. Polícia v jeho byte našla 22 kg ľudského mäsa
Priamo pred očami iba trojročného syna rozrezal svoju priateľku. Polícia v jeho byte našla 22 kg ľudského mäsa Zdroj: Policie ČR / kriminalistika.eu

Osudným se pro Bezděkovou stal 4. duben toho roku, kdy se Kučerovský zjevil před dveřmi jejího bytu. Ten obývala i se svým tříletým synem. Do bytu ho však v ten den nevpustila. Ani zavřené dveře mu ale v ohavném činu nezabránily. Odepření vstupu Kučerovského spíše ještě více vyburcovalo k akci.

Jelikož byl dostatečně fyzicky zdatný, dveře bez větších problémů vyrazil. Jitka byla v té době v posteli. Po násilném vniknutí začal své přítelkyni vyčítat její chování. Verbální útoky se však po chvíli změnily i na fyzický atak.

Nepoddajnou Jitku drapnul za vlasy a dvakrát ji bodl nožem přímo do hrudníku. Oběť okamžitě upadla do agónie, což ale Kučerovského rozhodně nezastavilo. Naopak, trest se mu zdál příliš malý. Opět vzal nůž, ale tentokrát udělal s Jitkou krátký a hlavně nezvratný proces, nožem jí uřízl hlavu.

Hlavu i zbytek těla uložil na přikrývku a odtáhl do kuchyně. Při celém incidentu byl přítomen i nezletilý syn zavražděné. Synovi Kučerovský přikázal, aby se schoval pod peřinu. Pomocí nože a sekery, kterou našel v kuchyni, tělo zavražděné rozřízl přímo v bytě.

Romanovi posloužila i kamna, do kterých naházel některé části těla spolu s jejím oblečením. Další části těla naházel do kufru, se kterým se následně vydal ven a jeho obsah rozsypal do řeky Svratky nedaleko jedné z fakult Masarykovy univerzity v samotném centru Brna. Do bytu se pak vrátil pro zbylé části těla, kterých se však už nezbavil, ale odnesl si je do svého bytu.

Zavražděná Jitka Bezděková

Priamo pred očami iba trojročného syna rozrezal svoju priateľku. Polícia v jeho byte našla 22 kg ľudského mäsa
Priamo pred očami iba trojročného syna rozrezal svoju priateľku. Polícia v jeho byte našla 22 kg ľudského mäsa Zdroj: Policie ČR / kriminalistika.eu

Aby po sobě zametl všechny stopy, rozhodl se byt podpálit, což se mu skoro podařilo, ale díky pohotovým sousedům stihli na místo včas přijet hasiči. Oheň se rozhodl založit pomocí podpálení zakrvácených koberců. Jeden z pohotových nájemníků si však okamžitě všiml kouře vycházejícího z jejího bytu a zalarmoval hasiče. Ještě před jejich příjezdem se sám rozhodl do bytu vniknout, ale neúspěšně.

První na místo činu dorazily policejní složky, které operovaly s informací, že v bytě se zřejmě nachází teprve tříletý syn poškozené. Vyrazili proto dveře a riskujíc vlastní život vešli do silně zakouřeného bytu. Z něj po chvilce vynesli chlapce, který byl naštěstí naživu.

Doporučeno
Hnutí Grálu: Česká sekta, jejíž odpadlíci zotročovali důchodce, týrali děti a prohlašovali se za Bohy Hnutí Grálu: Česká sekta, jejíž odpadlíci zotročovali důchodce, týrali děti a prohlašovali se za Bohy 12. května 2019 20:40

Hasiči hned po příjezdu zjistili i zdroj požáru. Koberce s krvavými fleky byly natolik podezřelé, že byli nuceni okamžitě zalarmovat policii a vyšetřovatele, aby začali ve věci jednat. V bytě totiž nebylo ani stopy po nájemnici. Alespoň to si mysleli na začátku. Po vyvětrání však byt odhalil mnohé detaily, které nebyly dosud pozorovatelné.

Kromě toho, že na kobercích se nacházely stopy krve, vyšetřovatelé později zjistili, že v kobercích jsou zamotané i kusy lidského těla spolu s vlasy. Všechny proto automaticky napadlo, že se může jednat o pohřešovanou Jitku Bezděkovou.

Toto byl však teprve začátek. Do bytu následně napochodovali znalci z oblasti soudního lékařství a to, co našli při detailní obhlídce bytu, je šokovalo. Na místě byly zajištěny kusy lidského mozku, zuby, vlasy, ušní lalok a také rozsáhlé stopy od krve. Po otevření kamen hrůzostrašné nálezy pokračovaly. Ohořelé kosti spolu se zkrvavenou sekerou jasně vypověděly, že oheň sloužil jen na zničení důkazů brutálního činu.

Priamo pred očami iba trojročného syna rozrezal svoju priateľku. Polícia v jeho byte našla 22 kg ľudského mäsa
Priamo pred očami iba trojročného syna rozrezal svoju priateľku. Polícia v jeho byte našla 22 kg ľudského mäsa Zdroj: Najväčšie kriminálne prípady - ilustračné foto

Netrvalo dlouho, než vyšetřovatelé přišli na 28letého přítele zavražděné, Romana Kučerovského. A podle informací, které se jim podařilo o něm získat, se stal okamžitě hlavním podezřelým. Dvakrát trestaný bývalý zápasník ve volném stylu, navíc závislý na alkoholu a toluenu, se ukázal jako trefa do černého.

Po zjištění trvalého bydliště byly na místo vyslány hlídky, které měly podezřelého Romana zadržet. Tato stopa se ukázala jako trefa do černého, protože už při pokusu o zadržení kladl Kučerovský značný odpor. Oblečený jen do dámských silonek a špinavý od krve na policisty dokonce házel cihly. Zpacifikován byl až pomocí slzného granátu, kterou mu hodili přímo do bytu.

Při prohlídce jeho zdevastovaného bytu byli vyšetřovatelé opět v němém úžasu. Na místě totiž našli neuvěřitelných 22 kilogramů masa, které byly následně poslány na expertizu, aby ta odhalila, že se jedná o maso lidské.

Něco o podezřelém nevypovídal pouze stav bytu a jeho postoj při zatýkání ale i samotný výslech. Vyšetřovatelé velmi brzy pochopili, že potřebné doznání z Kučerovského jen tak nedostanou. Na kladené otázky totiž odpověděl zcela scestné nebo vůbec.

Priamo pred očami iba trojročného syna rozrezal svoju priateľku. Polícia v jeho byte našla 22 kg ľudského mäsa
Priamo pred očami iba trojročného syna rozrezal svoju priateľku. Polícia v jeho byte našla 22 kg ľudského mäsa Zdroj: Najväčšie kriminálne prípady - ilustračné foto

Na otázku, jak se jmenuje, odpověděl „anglický král“ a řekl, že se ještě nenarodil. Během výslechů přivolaný znalec konstatoval, že Kučerovský duševní chorobu jen hraje. I přesto byl ale pro jistotu převezen na psychiatrii do Bohnic. Přiznání a další podrobnosti o činu vypadly z Kučerovského až po 4 měsících pobytu na psychiatrii. Nejprve svou výpověď adresoval přítomným psychologům a psychiatrům, aby své přiznání později zopakoval i před kriminalisty.

Během tohoto pobytu na něm provedli mnoho testů a vyšetření, z nichž zjistili, že netrpí žádnou formou sexuální deviace. Ke stejnému závěru přišli i odborníci z oblasti psychologie i psychiatrie. Co však vyšetření odhalila byla přítomnost osobnosti s psychopatickým rysy a zvýšenými agresivními tendencemi. Tyto faktory ve spojitosti s frustrací vzniklou z odmítnutí milované osoby vedly k tomuto brutálnímu činu.

Za svůj ostrý prohřešek vůči společnosti si vysloužil 24 let za mřížemi, ze kterých si však odseděl jen 6 let, za což mohla tehdejší rozsáhlá amnestie prezidenta Václava Havla. V roce 1990 byl proto propuštěn. Dnes by bylo Romanu Kučerovskému 63 let.

Domů
Sdílet
Diskuse