Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. července 2019 9:12
Čas čtení 0:00
Vl Mi

15letá dívka randila s dospělým mužem. Společně zabili muže, ale vinu hodil na ni, aby se vyhnul trestu smrti

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Zaslepená dívka svého konání dnes lituje.

Teprve 15letá dívka randila s o 7 let starším mužem, jejím přítelem Tobym Lowrym. Společně zabili 66letého (některá média uvádějí věk 62) Jamese Stewarta, který se narodil zdravotně znevýhodněn, neměl ruce. Stalo se to v květnu v roce 2008, policie našla tělo dořezané nožem a dobodané kovovými tyčemi. Muže nakonec udusili plastovým sáčkem.

Následně ukradli kamion a z Floridy, kde zločin spáchali, utekli. Tělo Stewarta policisté našli několik dní po ohavném skutku. Dvojici chytili v Texasu, přibližně týden po vraždě. Text patří do vlákna Vraždy spáchané dětmi.

Věděli, do čeho jdou 

Dvojice měla všechno promyšlené. Věděli, že okrást Stewarta nebude složité. Zaklepali mu na dveře a tvrdili, že potřebují použít jeho telefon, prý se jim porouchalo auto. Jejich cílem bylo zabít muže, ukrást mu kamion a ujet.

Doporučeno
Podřezala spolužačku, protože ji na internetu nazvala tlustou. Po přestávce se zakrvavená vrátila do třídy Podřezala spolužačku, protože ji na internetu nazvala tlustou. Po přestávce se zakrvavená vrátila do třídy 6. prosince 2018 13:20

Stewarta zabili nemilosrdným způsobem. Nejdříve ho řezali, později bodali kovovými tyčemi. Muž byl nakonec zadušen plastovým sáčkem. Informace o tom, jak se vražda odehrála, dlouho zůstávaly záhadou, policie byla skoupá na informace. Po čase začali hlavní protagonisté mluvit.

Při výslechu se dívka k vraždě přiznala. „Můj přítel Toby mi řekl, abych ho bodla. Udělala jsem to, ani to neprošlo přes něj proboha,“ řekla Morgan policistům s tím, že byla strašně naivní.

Rodina dívku popisovala jako slušné děvče, označili ji jako takovou „tichou myšku“. Domnívali se, že ji negativně ovlivnil především její přítel Toby. Ten rodičům tvrdil, že mu je jen 17 let. Kdyby věděli, že je mnohem starší, údajně by zakročili. „Každou noc, když jdu spát, modlím se, aby to byla jen noční můra,“ řekl bratr zavražděného Mike Stewart.

Toby teenagerku zradil, aby si zachránil krk

Advokát mladé vražedkyně dívku obhajoval tím, že byla pod vlivem svého výrazně staršího přítele, proto konala tak submisivně. Porota se nenechala „obměkčit“ a Morgan odsoudila za vraždu prvního stupně, avšak pro její nízký věk nemohla dostat trest smrti.

Doporučeno
12letá dívka vyvraždila rodinu, zakázali jí totiž chodit s 23letým přítelem. Když je zatkli, požádal ji o ruku 12letá dívka vyvraždila rodinu, zakázali jí totiž chodit s 23letým přítelem. Když je zatkli, požádal ji o ruku 30. března 2019 12:35

Toby Lowry to měl o něco složitější. Jelikož byl již dospělý, hrozil mu trest smrti. Proto se rozhodl, že svou „milovanou“ zradí. Vypověděl proti dívce a veškerou vinu se rozhodl hodit na ni. Nakonec dostal trest 50 let.

V roce 2016 se dívka opět postavilo před soud na opětovné slyšení. „Lituji každého z mých rozhodnutí, které jsem udělala tu noc. Doufám, že mi jednou bude odpuštěno,“ řekla. Soud se opět nenechal obměkčit, dívka si nadále odpykává doživotní trest.

V dokumentu z roku 2018 s názvem Children Who Kill se tehdy 24letá Morgan novinářce s úsměvem přiznala, že pokud již nebude šance, že se dostane z vězení, zabije se. Na otázku, co by řekla své 15leté já,řekla: „Přála bych si, abych nebyla tak naivní a důvěřivá. Abych víc poslouchala. Měla jsem chlapce a pro dívku jako já to byl splněný sen. Myslela jsem si, že to je jediný člověk na světě, se kterým budu,“ odpověděla. „Stalo se z něj monstrum, které mi vzalo život.“

Domů
Sdílet
Diskuse