Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. července 2019 22:01
Čas čtení 0:00
Viktor Kniš

Za rovnoprávnost pohlaví a ras přestanu bojovat až v hrobě, vzkazuje Serena Williams celému světu

SPORT
Uložit Uložené

Po finálovém zápase Wimbledonu odpověděla Serena Williams i na otázky, které se netýkaly přímo její sportovní kariéry.

Serena Williams dnes po prohře ve finále Wimbledonu ukázala obrovské srdce i mimo hřiště. Na tiskovce mimo otázek týkajících se jejího výkonu a pocitů totiž odpověděla i na otázku, která se týkala její iniciativy v oblasti boje za lidská práva a rovnoprávnost.

Před časem v souvislosti se zářijovým konfliktem s rozhodčím totiž Serenu kritizovala legendární americká tenistka a členka síně slávy Billie Jean King. Ta tvrdí, že namísto přehnaného věnování energie do práv pohlaví a ras by se měla Serena naplno věnovat jen tenisu a svému dítěti.

Doporučeno
Serena Williams nazvala rozhodčího lhářem a obvinila ho ze sexismu. Potom prohrála finále US Open Serena Williams nazvala rozhodčího lhářem a obvinila ho ze sexismu. Potom prohrála finále US Open 9. září 2018 13:31

Když dnes reportérka s touto citací konfrontovala jednu z nejlepších hráček světa, dočkala se velmi stručné, ale zato výmluvné odpovědi, po které snad už nikdo nebude mít potřebu zpochybňovat její aktivity. „Den, kdy přestanu bojovat za rovnoprávnost a lidi, kteří vypadají jako já nebo vy bude dnem, kdy budu v hrobě,“ odpověděla Serena Williams.

Domů
Sdílet
Diskuse