Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. července 2019 20:02
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Ze Žižkovské věže vzletí Apollo 11. Přesně 50 let po přistání Armstronga na Měsíci

KULTURA
Uložit Uložené

Oslavy 50. výročí přistání na Měsíci neminou ani Prahu. Díky videomappingu ze Žižkovské věže „vzlétne“ Apollo 11.

Pražané se mohu těšit na fascinující podívanou. O víkendu bude totiž přímo ze Žižkovské věže „startovat“ vesmírná raketa Apollo 11, která přesně před 50 lety vynesla na Měsíc trojici amerických astronautů – Neila Armstronga, Edwina „Buzze“ Aldrina a Michaela Collinse.

Stane se tak na chystané akci Moon 50: Zpátky na Měsíc, a to díky speciálnímu videomappingu, který budou doplňovat zvuky burácení raketových motorů a oblak kouře. Jak autoři happeningu zmiňují na oficiální stránce Moon50.cz, věž je podobná raketě jak svou velikostí, tak i tvarem, je proto velmi příhodným místem pro uspořádání oslav.

Program události, kterou bude provázet komik a herec Jakub Kohák, začíná již tuto v sobotu v 17:45 a kromě samotného startu rakety se mohou účastníci těšit také na koncert Pražského filmového orchestru, projekci filmu či panelovou diskusi. Na stejný čas je naplánován i začátek nedělního programu. 

„Pražský happening je ojedinělou akcí, a to i v celosvětovém měřítku. Vznikl naprosto spontánně z nadšení několika přátel, kteří chtějí oslavit tuto jedinečnou událost v lidských dějinách,“ uvádějí iniciátoři projektu.

Pokud z nějakého důvodu nebudeš přímo u věže, budeš mít možnost si „vzlet“ rakety užít i z různých vyznačených míst v Praze, odkud je na stavbu dobrý výhled.

Kromě zmiňovaných oficiálních stránek doporučujeme navštívit také facebookovou událost akce, kde budeš mít přehled o aktuálních informacích ohledně celé show.

Ze Žižkovské věže vzletí Apollo 11. Přesně 50 let po přistání Armstronga na Měsíci
Zdroj: www.moon50.cz
Domů
Sdílet
Diskuse