Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. července 2019 11:30
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

Dominik Hašek příštím prezidentem? Bývalý brankář nevyloučil kandidaturu

ZAJÍMAVOSTI ČESKO
Uložit Uložené

Bývalá hokejová hvězda a současný podnikatel má politické ambice.

Legendární hokejový brankář Dominik Hašek má politické ambice, nevyloučil přitom kandidaturu na dalšího českého prezidenta. Po Miloši Zemanovi by se tak mohl v roce 2023 objevit mezi zájemci o post hlavy státu. „Proč ne? Nějak si to představit i dokážu,“ řekl v rozhovoru pro rádio Impuls. 

„Mám s politikou velmi malé zkušenosti, ale zajímá mě a studuji ji jednu, dvě až tři hodiny denně, podle možností,“ prozradil. „Rád dělám věci, které jsou zodpovědné. Nepochybuji o tom, že funkce prezidenta je velmi zodpovědná, takže pokud bych to měl brát z této strany, tak bych byl výborný,“ dodal s tím, že člověk na prezidentském postu musí splňovat i řadu jiných kvalit, takže tomu prozatím dá čas – a pak se uvidí.

Dominik Hašek příštím prezidentem? Bývalý brankář nevyloučil kandidaturu
Zdroj: TASR / AP

O svých politických ambicích hovořil Hašek už v předchozích letech. V minulosti se například vymezil proti současnému českému premiérovi Andreji Babišovi, svou kritiku zopakoval i na letošní květnové demonstraci Milionu chvilek pro demokracii na Václavském náměstí. A právě nespokojenost vůči nynější politické reprezentaci ho přinutila zamyslet se nad svojí kandidaturou. 

Dominik Hašek, mezi fanoušky zvaný Dominátor, patří mezi „zlaté hochy z Nagana“. Výborný hokejový brankář je už pak méně úspěšný podnikatel, který do pozornosti vešel i svým velmi specifickým postojem k marketingu při propagování energetického nápoje Smarty. 

Domů
Sdílet
Diskuse