Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. srpna 2019 19:31
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

„S Karlou se chceme zabít.“ Dívky na TikToku informovaly o své sebevraždě, policie je vypátrala

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Policie za pár hodin dívky našla.

Mladá dívka na sociální síti TikTok oznámila, že chce se svou kamarádkou spáchat v den letošních Vánoc sebevraždu. Informovala tak poté, co v krátkém videu uveřejnila věci, které o ní okruh jejich přátel údajně nevěděl. „Na nohou mám jizvy od sebepoškozování. V sedmi jsem se začala sebepoškozovat. Mám sociofobii,“ psala výčet svých přiznání.

Poté uvedla, že chce spáchat sebevraždu. „24. 12. 2019 se chci s Karlou zabít,“ napsala. TikTokového videa si nedlouho nato všimli liberečtí policisté, kteří začali okamžitě jednat a video uveřejnili na Facebooku. Za krátkou dobu se jim podařilo oslovit přes 80 tisíc lidí.

Díky včasné práci policie a velké aktivitě uživatelů Facebooku se video rozšířilo a dívky se do pár hodin podařilo vypátrat, i když původně vyšetřovatelé neznali ani jejich jméno. „Spojili jsme se však s provozovatelem sítě a získali alespoň uživatelská jména,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Doporučeno
Adam Kajumi: Mé nehodě se každý smál, ale nikdo nepomohl. Někteří youtubeři jsou na tom psychicky bídně (Rozhovor) Adam Kajumi: Mé nehodě se každý smál, ale nikdo nepomohl. Někteří youtubeři jsou na tom psychicky bídně (Rozhovor) 10. června 2019 13:15

Vyšetřovatelé už jsou s rodiči dívek v kontaktu„Bližší informace k případu nemůžeme sdělit,“ uzavřela Baláková.

Domů
Sdílet
Diskuse