Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. října 2019 16:05
Čas čtení 0:00
Dominik Vetrák

Joker je podle IMDb lepším filmem než Dark Knight. Dokonce se nachází v TOP 10 všech dob

Joker je podle IMDb lepším filmem než Dark Knight. Dokonce se nachází v TOP 10 všech dob
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Joaquin Phoenix a Todd Phillips mohou být na svůj film patřičně hrdí.

Joker byl obrovským hitem pro evropské recenzenty a diváky. Z Benátek si dokonce odnesl Zlatého lva jako nejlepší film festivalu. Nadšeni jsou i diváci (na rozdíl od amerických kritiků, kteří si zase jednou uletěli na politice), což se odráží na hodnoceních po celém světě.

Na ČSFD je momentálně Joker 11. nejlépe hodnoceným filmem (91 %). Na Rottentomatoes hlasovalo více než 20 000 diváků pro průměrné hodnocení 9/10, no a na Metacritic má zase od uživatelů 9,3/10. A pak je tu IMDb, kde má Joker momentálně 8,8–9/10. Stránka totiž ukazuje dvě různá čísla, a to při více než 170 tisících uživatelích.

V každém případě, nachází se na 9. místě v žebříčku nejlépe hodnocených filmů (nejde o recenze, ale názory diváků). Budeme se ale držet čísla 9/10. Stejné má i The Dark Knight (avšak, při 12násobném počtu hlasů). Co ale mluví v Jokerův prospěch, je procentuální poměr maximálních hodnocení (10/10). Jokerovi udělilo maximální hodnocení 56 % hlasujících, zatímco Dark Knight 45 %. 

Samozřejmě, jde jen o chvilkový stav a i když se Joker může vyšvihnout ještě výše, opak bude zřejmě pravdou. V prvních dnech promítání vidí film hlavně fanoušci a natěšení milovníci filmu. Mluvit nemusíme ani o tom, že uživatelské weby seskupující hodnocení řadových diváků nejsou důvěryhodné. Některé (včetně IMDb) dovolí filmy hodnotit úplně komukoli, a to ještě dávno předtím, než se vůbec dostanou do kin. 

Jokerovo hodnocení ještě zřejmě klesne (hlavně s přibývajícím počtem diváků, kteří ho uvidí), ale už tak jde o velký úspěch. A pokud někdo prohlásí, že jde o lepší film než v případě Nolanova Dark Knighta, budeme jeho názor respektovat, i když sami máme jiný. Přeci jen, Joker je skutečně skvělým filmem, takže ho tak diváci klidně mohou vnímat.

Domů
Sdílet
Diskuse