Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. dubna 2017 20:19
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Existence paralelního světa Upside Down ze seriálu Stranger Things podle vědců není nereálná

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Z krátkého poučného videa se dozvídáme, že druhý svět v seriálu má podklady ve věděckých teoriích.

Není pochyb o tom, že seriál Stranger Things je jedním z největších hitů, za nimiž stojí streamovací gigant Netflix. Zástupy fanoušků se rychle nechaly vtáhnout do tohoto hororového návratu do 80. let, někteří herci ze seriálu získali do té doby nepoznanou pozornost a popularitu a všichni se už hlavně těšíme na to, co nám přinese druhá série. A přestože si ještě nějakou tu dobu musíme počkat, stále nás udržují v pozornosti stále přicházející novinky ohledně seriálu. Jedním z těch zajímavějších témat diskutovaných v souvislosti se Stranger Things je otázka, nakolik jsou události v seriálu vědecký vysvětlitelné. Samozřejmě, například schopnosti, kterými disponuje Eleven a které ji svými experimenty získali američtí vědci, patří do škatulky sci-fi. Pak tu máme ale téma paralelního světa přezdívaného Upside Down, které už lze rozebrat daleko zajímavěji.

Druhý svět, v němž se pohybuje nejen Will Willers, ale i krvelačný demogorgon zní jako pustý výmysl scénáristy s dobrou fantazií, ale jak nám Netflix ve spolupráci s Billem Nyem dokazuje, existence Upside Down v rámci našeho světa není tak úplně nereálná. Zajímavé video od Netflixu začíná scénou ze seriálu, v níž Scott Clarke vysvětluje Willovým kamarádům základní fakta o paralelních světech. To co svým studentům vysvětluje však nepochází jen z hlavy šikovného scénáristy, ale jedná se o teorii, kterou podporuje i řada seriózních vědců. Zábavnější formou vám to jistě vysvětlí Bill ve videu pod článkem. My jsme zvědavi, s čím na nás vyrukují tvůrci v druhé sérii. Teď jen, aby už byl ten podzim. 

Domů
Sdílet
Diskuse