Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. března 2017 15:12
Čas čtení 0:00
Jan O.

Colin Farrell si v oznámené sérii od Amazonu zahraje podplukovníka Olivera Northa, který figuroval ve známé politické aféře Irán-Contras

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Nově oznámená televizní série oplývá obrovským dějovým potenciálem.

Známý herec Colin Farrell, jehož většina ze seriálových fanoušků pravděpodobně zná z druhé série True Detective, která i přes své kvality zkrátka na první sérii prostě nestačila, oznamuje další účinkování. Herec mimo jiné působil i v romantickém sci-fi The Lobster (2015), jenž byl zrežírován Yorgosem Lathimosem. A právě s tímto režisérem se Colin Farrell v nově oznámené sérii od Amazonu už potřetí spojí (ještě totiž stihli společně oznámit drama s názvem The Killing of a Sacred Deer). A všechny indície nasvědčují tomu, že může jít o opravdu dobrou podívanou.

Název seriálu vám sice ještě nepovíme, protože oficiálně nebyl oznámen. Co však víme, je, že se bude jednat o zfilmování celosvětově známé politické aféry s názvem Irán-Contras, někdy také označované jako Irangate, která se odehrávala v devadesátých letech minulého století. V roce 1986 bylo odhaleno, že administrativa tehdejšího amerického prezidenta Ronalda Reagana v konfliktu Íránu s Irákem, prodávala Íránu zbraně. A protože byl Írán označen jako země podporující terorismus, jednalo se samozřejmě o těžce ilegální obchod. Mimo to ještě tehdejší americká vláda Reagana z výtěžku ze zbraní financovala protivládní povstalce Contras, kteří například do USA propašovali značné množství kokainu a stáli za spoustou dalších ne zrovna legálních skutků. A byl to právě Oliver North (později prezidentem propuštěn), kdo nesl také svou část zodpovědnosti za tuto aféru.

Domů
Sdílet
Diskuse