Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. října 2016 16:46
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Následky teroristického útoku během maratonu v Bostonu nám poodhalí nový dokument z produkce HBO

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Teroristický útok z roku 2013 si vyžádal 3 mrtvé a téměř 300 zraněných.

HBO vydalo trailer k dokumentu s výmluvným názvem Marathon: The Patriots’ Day Bombing. Pod režijní taktovkou Ricki SternAnnie Sundberg vznikl snímek dokumentující událost, která se přihodila během maratonu v Bostonu v roce 2013. Zachycuje pak i následky teroristického útoku na jednotlivé přeživší a na příbuzné těch, kteří atentát nepřežili. Zpracovány v něm budou rozhovory s přeživšími, záchranáři, kteří byli první na místě a i s novináři známého plátku Boston Globe. Je tak zřejmé, že se dočkáme obsáhlého zmapování jedné z nejhorších událostí po 11. září, která se kdy odehrála ve Spojených státech amerických.

Jedná se o první ze dvou filmů o událostech na bostonském maratonu, který vyjde tento rok. Ten druhý bude celovečerák s s názvem Patriot’s Day, v němž si zahraje například Mark Wahlberg a natáčí Peter Berg, který se postaral o letošní Deepwater Horizon. Jedná se o událost, která se odehrála teprve nedávno a zasáhla celý Západ, jsme tedy zvědavi jak kvalitně a do jaké hloubky se filmařům podaří zachytit zločin Dzhokhara Tsarnaeva a jeho bratra. Dokument se dočká premiéry na HBO 21. listopadu (november). 

Domů
Sdílet
Diskuse