Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. října 2019 21:16
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

V Českém Krumlově zakázali obří zvířecí kostýmy. Jsou prý nevkusné a do města nepatří

NEWS
Uložit Uložené

Jen několik týdnů od pražského zákazu zvířecích chlupatých maskotů se připojuje i Český Krumlov.

V Českém Krumlově dnes 21 zastupitelů rozhodlo o zákazu obřích zvířecích maskotů ve městě. Ti se sem stáhli, jakožto do turisticky velmi exponovaného města, jen několik dní poté, co došlo k jejich zákazu v centru Prahy. Informovala o tom ČT24.

Podle zastupitelů jsou tyto kostýmy nevkusné a do historického centra v žádném případě nepatří. Úprava vyhlášky, která se kromě tohoto neduhu týká i tzv. bublinářů, kteří v centru vytváří bubliny a tekutinou znečišťují město, začne platit již od pátku 1. listopadu. 

Doporučeno
V Praze dostal pokutu Mickey Mouse, šaška i smrtku vyřešili strážníci domluvou. Navštívili jsme centrum po zákazu buskingu V Praze dostal pokutu Mickey Mouse, šaška i smrtku vyřešili strážníci domluvou. Navštívili jsme centrum po zákazu buskingu 16. října 2019 12:42

Podnikavci totiž zasahovali do centra města a od turistů si za fotografie brali peníze. Dokázali si přijít na poměrně slušné výdělky a v Praze se gang lidí v pandím převleku brzy rozrostl a rozšířil o další zvířata – lední medvědy, Mickey Mouse nebo například Krtečka. 

Zákaz se v Českém Krumlově nemá vztahovat na masopustní masky. Nepovoluje však „vystoupení v převlecích za zvířata či postavy z filmů, televizních pořadů nebo počítačových her a v převlecích, jež rozměry zjevně přesahují proporce dospělého člověka“. 

Domů
Sdílet
Diskuse