Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. listopadu 2019 12:17
Čas čtení 0:00
Daniel Mikolášik

V Polsku se narodila unikátní dvojčata s rozdílnou barvou pleti

NEWS POLSKO
Uložit Uložené

Bílou barvu pokožky malé Joanny zapříčinil nedostatek pigmentu v kůži.

Nemocnice v polském městě Lodž si na své konto může připsat skutečný unikát. Na porodním sále se totiž mamince podařilo porodit dvojčata s rozdílnou barvou pleti. Zapříčinila to genetická porucha spojená s výrobou melaninu zvaná albinismus. Informuje o tom místní deník Dziennik Łódzki

Holčička Joanna je bílá, chlapeček Jason naopak tmavý. Jejich rodiče jsou oba černoši, kteří do Polska přijeli z rodného Kamerunu. Albinismus, který se projevil právě u dcerky, ale pro ně nebyl žádným velkým překvapením. Z matčiny strany jsou totiž albíni její strýc či dva bratři. Rovněž i v otcově rodině někteří předci měli albinismus.

„Nezáleží mi na barvě jejich pleti. Vše záleží na postoji lidí,“ tvrdí otec rozkošných dvojčat. Přestože se do Polska přestěhovali jen kvůli studiu, plánují tam i setrvat. S malou Joannou se totiž nechtějí vracet do Afriky, protože světla albínská pokožka je velmi citlivá na ostré sluneční paprsky.

I přesto, že jde o velmi vzácný případ, rozhodně není první. Už několikrát se medializovalo, že se narodila dvojčata s rozdílnou barvou kůže. Někteří si na tom dokonce postavili „kariéru“ a na Instagramu s názvem Little Strong Girls, který jim spravují rodiče, mají aktuálně téměř 70 tisíc followerů.

Domů
Sdílet
Diskuse