Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. listopadu 2019 16:02
Čas čtení 0:00
Alexandra Murajdová

Čím dál tím více holubů má problém chodit. Vypadané lidské vlasy jim ničí nohy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Odůvodnění je skutečně jednoduché a logické.

Lidé považují holuby za městské škůdce. Znepříjemňují nám totiž život, ať už jde o to, co zanechávají na balkonech či střechách aut, nebo o fakt, že přenášejí onemocnění a je nemožné se jich zbavit. Města se proti ním snaží bojovat například zákazem jejich krmení. V Benátkách můžeš se porušení tohoto zákazu dostat pokutu až 2 560 korun.

Ve velkých městech jako jsou Paříž či Londýn je holubů také mnoho. Lidé si ale začali všímat, že kráčejí zvláštní, jako by jim to dělalo problémy. Důvodem jsou chybějící prsty a zdeformovaná chodidla, informuje CNN.

 

Čím ďalej tým viac holubov vyzerá, že má problém kráčať. Výskumníci vedia prečo, vypadané ľudské vlasy im ničia nohy
Čím ďalej tým viac holubov vyzerá, že má problém kráčať. Výskumníci vedia prečo, vypadané ľudské vlasy im ničia nohy Zdroj: pixnio

Výzkumníky začal tento fenomén zajímat a podívali se hlouběji na důvody, které mohou deformaci nohou holubů způsobovat. Výzkumníci z Francie přišli na to, že vysvětlení je skutečně jednoduché a logické. Překážejí jim vypadané lidské vlasy.

Výzkum se prováděl v mnoha částech Paříže a přišli na to, že holubi měli své nohy nejvíce zničené tam, kde bylo nejvíce kadeřnických salonů a obecně nejvíce lidí. Když kráčejí, tak o vypadlý vlas klopýtnou. Vlas buď spadne opět na zem, nebo s ním holub kráčí, což způsobí, že se z něj časem stane uzlík. Prst kvůli tomu odumře a odpadne.

Doporučeno
Jak se dělá špinavý byznys v centru Prahy: Kolik za hodinu vydělají trápením hadů a holubů a skákáním v medvědím kostýmu? Jak se dělá špinavý byznys v centru Prahy: Kolik za hodinu vydělají trápením hadů a holubů a skákáním v medvědím kostýmu? 29. dubna 2019 16:05

„Lidé si myslí, že holubi jsou špinaví, protože je vidí procházet se v bordelu a v největším prachu na zemi,“ říká Frédéric Jiguet, který výzkum vedl: „No ve skutečnosti jsou ptáci oběťmi našeho znečištění, našich činů.“

Domů
Sdílet
Diskuse