Sušenky nemusí být jen suché a křupavé. Ty naše, polité burákovým máslem, tě o tom přesvědčí.
Tak a hlásíme se s dalším receptem. Připravíme si sušenky, které ti zkrátka musí chutnat. Kombinace skořice a jablka zkrátka nezklame. Na doslazení jsme použili kokosový cukr, který sušenkám dodal mírně karamelový nádech. O výhodách kokosového cukru jsme již psali, takže na závěr už jen dodáme, že naše sušenky jsme ještě vylepšili arašídovým máslem. Pojďme se tedy do toho pustit.
INGREDIENCE
100g jemných ovesných vloček
50g špaldové celozrnné mouky
1 vejce
1 velké jablko
30 ml kokosového oleje
40g kokosového cukru (nebo jiného libovolného sladidla podle chuti)
1 lžičku skořice
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/2 lžičky prášku do pečiva
mléko (kravské, kokosové) podle konzistence
30g tekutého arašídového másla
POSTUP
Všechny suché ingredience kromě cukru smícháme v misce. Kokosový cukr vyšleháme s vajíčkem a přilijeme kokosový olej. Jablko oloupeme, nastrouháme nahrubo a přidáme k vajíčkové směsi. Tuto směs vlijeme k suchým surovinám a vytvoříme tužší těsto. Pokud je těsto příliš tuhé, přilijeme trošku mléka. Z těsta tvarujeme menší sušenky, které pečeme 10 minut na 200°C. Hotové sušenky polijeme arašídovým máslem. Pokud máslo není tekuté, dáme ho na chvilku zahřát do mikrovlnky.
NUTRIČNÍ HODNOTY
(Na 1 sušenku, z celkového množství jich vyjde 20)
Kalorie: 65
Bílkoviny: 2 g
Sacharidy: 9 g (Z toho vláknina 2 g)
Tuky: 3 g