Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
16. září 2017 10:29
Čas čtení 0:00
Simona M.

Oblíbená klasika! Vyzkoušej skvělý čokoládový rýžový nákyp s podílem bílkovin (Recept)

ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Pokud máš chuť na sladký oběd, toto je ta správná volba. Sytý rýžový nákyp s dávkou bílkovin a čokoládou rozhodně stojí za zkoušku.

Oběd, dezert, potréninkové jídlo... zkrátka výborná možnost při každé příležitosti. Rýžový nákyp si asi mnozí pamatujeme ze školních jídelen přelitý přeslazeným ovocným sirupem. My jsme si připravili recept na čoko verzi s vyšším obsahem bílkovin. Příprava je jednoduchá, povařit rýži, vmíchat zbylé suroviny a šup s nákypem do trouby. Nákyp je poměrně sytý, takže pokud si ho chceš dopřát jen jako dezert, nakrájej si ho na několik menších kousků. Chtěli jsme ho v pevnější konzistenci, ale pokud preferuješ šťavnatější a kašovitější verzi, stačí přilít více vody/mléka.

INGREDIENCE

200 g rýže (použili jsme basmati)

300 ml mléka

2 vajíčka

400 ml vody (pokud chcete kašovitější konzistenci použijte více)

30 g kakaa

30 g hořké čokolády

20 g kokosového oleje

1 odměrka proteinu

sladidlo dle chuti (použili jsme stévii)

Oblíbená klasika! Vyzkoušej skvělý čokoládový rýžový nákyp s podílem bílkovin (Recept)
Zdroj: Simona Malková

POSTUP

Rýži propláchneme a dáme vařit nejprve jen ve vodě, pak přilijeme mléko. Rýži občas promícháme a vaříme, dokud nevsákne všechnu tekutinu. Potom do ní přidáme žloutky, kakao, kokosový olej, nasekanou čokoládu a sladidlo podle chuti. Rýži pořádně promícháme a po roztátí čokolády ji dáme vychladnout. Z bílků si vyšleháme sníh a jemně ho vmícháme do mírně vychladlé rýže. Rýžovou směs vylijeme do zapékací formy (rozměr 20x20 cm) vystlané pečícím papírem. Pečeme 30 minut na 180 °C. Nákyp necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme ozdobený kopečkem řeckého jogurtu a rozehřátou čokoládou.

Oblíbená klasika! Vyzkoušej skvělý čokoládový rýžový nákyp s podílem bílkovin (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Oblíbená klasika! Vyzkoušej skvělý čokoládový rýžový nákyp s podílem bílkovin (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Oblíbená klasika! Vyzkoušej skvělý čokoládový rýžový nákyp s podílem bílkovin (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Oblíbená klasika! Vyzkoušej skvělý čokoládový rýžový nákyp s podílem bílkovin (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Oblíbená klasika! Vyzkoušej skvělý čokoládový rýžový nákyp s podílem bílkovin (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Oblíbená klasika! Vyzkoušej skvělý čokoládový rýžový nákyp s podílem bílkovin (Recept)
Zdroj: Simona Malková

NUTRIČNÍ INFORMACE

na 1 porci (z celkového množství vyjdou 4)

Kalorie: 372

Bílkoviny: 18 g

Sacharidy: 47 g

Tuky: 14 g

Pokud se ti recept podaří, sledujeme i #fitcult na Instagramu. Fotku určitě nezapomeň označit naším hashtagem.

Fitness Marlenku, pudinkové řezy, skvělý makovník, Raffaello dort a další fitness recepty najdeš i v našem e-booku. Krom zdravých receptů i tipy a rady do kuchyně & fakty o výživě.

UKAŽ E-BOOK!

Domů
Sdílet
Diskuse