Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. dubna 2017 10:58
Čas čtení 0:00
Marek R.

Vypadala jako chodící kostra a lékaři připravovali její rodinu na nejhorší. Nakonec porazila anorexii a nyní bojuje v oktagonu

ZDRAVÍ
Uložit Uložené

Ručička na váze se zastavila až na hrozivém čísle 30 kilogramů a prostě musel přijít čas na změnu. Fee dala naštěstí anorexii sbohem.

Měli jsme tu už například Conner Rensch, které se téměř celý život kvůli nadváze smáli, šikanovali ji, ponižovali a dokonce jí i přáli smrt. Conner však na sobě zamakala a nyní se může pochlubit postavou, kterou jí závidí nejedna žena. Ve většině případů jsme se zaměřili na proměny, kdy to lidé přehnali s jídlem a lenošením a čekala je tvrdá cesta, během níž museli shodit mnoho kilogramů. Stejně tvrdá je však i opačná cesta, ne-li ještě těžší. Řeč je samozřejmě o anorexii, která si navíc pořádně hraje s vaší psychikou a člověk si to většinou uvědomí až tehdy, když je ve velmi špatném stavu. A právě to je případ Fee Chrystall, který měl šťastný konec.

Fiona Chrystall, nebo tedy Fee, jak se jí přezdívá, jídlo zrovna v lásce neměla. Ráno si dala trochu cereálií, po celém dni tento rituál večer zopakovala, no a to bylo z její strany vše. A to mluvíme o těch lepších dnech. Asi si umíte představit, jak musela Fee při takovém způsobu stravování vypadat, ale samotné fotografie v článku vám přesně ukáží, jak špatné to opravdu bylo. Některé dny jí dokonce hrdlem neprošlo nic, a to nemluvíme jen o jídle. Tyto dny se totiž distancovala i od jakéhokoli pití a takto to probíhalo během většiny její puberty, kdy se před očima své rodiny a kamarádů měnila na chodící kostru.
 
S nemocí začala bojovat už v době, kdy měla 11 let, ale dlouhá léta svůj boj prohrávala a její hmotnost byla nižší a nižší. Ručička na váze se zastavila až na hrozivém čísle 30 kilogramů a prostě musel přijít čas na změnu, protože takto to dál nešlo. Momentálně má Fee 25 let a při pohledu na její postavu by si člověk netipoval, že musela podstoupit takový těžký boj. Nicméně tento boj zvládla a v boji se rozhodla i pokračovat. Dnes byste ji totiž našli bojovat v oktagonu, jelikož je amatérskou MMA zápasnicí, ale doufá, že jednoho dne se po letech tréninku naplno prosadí a probojuje mezi elitu. Z dívky, kterou by odfoukl i silnější vítr, se tak po úctyhodné přeměně stala žena se skvělým tělem. K MMA se dostala poměrně náhodou. Během studia na univerzitě se dozvěděla o tréninku, řekla si, že tomu dá šanci, no a po prvním tréninku jí bylo jasné, že v tom bude pokračovat.

Pozornost na svou osobu strhla Fee po sdílení jejího příběhu na Instagramu, kde ukázala svou proměnu a hlavně pohled na fotografie před pár let byl opravdu hrůzostrašný. Jen kost a kůže a hlavně pohled v její tváři dával jasně najevo, čím si musela kdysi procházet, ale už je to naštěstí minulostí. Časy, kdy se rodina a kamarádi o ni neustále báli a vozili ji do nemocnice, aby ji nakrmili přes hadičky, jsou již definitivně pryč. Lékaři tehdy dokonce připravovali rodinu na to nejhorší a tvrdili, že Fee je prostě ztracený případ. A to hlavně z důvodu, že byla neustále se sebou spokojená, i když skutečnost byla úplně jiná. Naštěstí však přišel zlom, když měla 18 let.
 
„Z ničeho nic jsem si řekla, že se nemohu takto trápit a také svou rodinu. Byl to nesmírně pomalý proces s mnoha vrcholy, ale i pády. Není to jen o tom se najíst a najednou se vyléčit. Je to neskutečně těžké po mentální, psychické i emoční stránce a pro lidi, kteří si něčím takovým neprošli, je to náročné pochopit.“

Při prohlížení jejího Instagramu hned uvidíte, že Fee vůbec nelení, neustále maká a svou druhou šanci na život pevně chytila do svých rukou a jen tak ji nepustí. Poctivě se připravuje na další zápasy a my jí samozřejmě držíme palce, aby se jí jednoho dne splnil sen a probojovala se mezi elitu ve své váhové kategorii. Podle National Eating Disorders Association jen v USA najdeme 30 milionů lidí, kteří mají problémy se stravováním, snad je tedy proměna Fee přesvědčí ke změně, aby se nemuseli trápit a mohli ve zdraví dělat to, co je baví. A co tedy baví Fee? Jak sama říká, mezi její potěšení patří pizza a kopání lidí do hlavy.

Nyní kladu důraz na to, abych byla silná, fit a zdravá. Už stačilo, abych vypadala jako chodící kostra.

Domů
Sdílet
Diskuse