Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. listopadu 2019 15:00
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Krevním testem odhalíme rakovinu v rámci hodin, tvrdí japonská firma Toshiba

NEWS JAPONSKO
Uložit Uložené

Japonci přichází s objevem, který by mohl brzy zachraňovat životy.

Japonská firma Toshiba vydala prohlášení, že vyvinula krevní test, který by měl být schopný na 99 % určit různé druhy rakoviny z krevního testu v rámci hodin. S informací přišel zpravodajský server NHK WORLD - JAPAN.

Doporučeno
Začala ho bolet noha, ale myslel si, že je to z přetížení. Ferovi diagnostikovali rakovinu (Rozhovor) Začala ho bolet noha, ale myslel si, že je to z přetížení. Ferovi diagnostikovali rakovinu (Rozhovor) 26. září 2019 14:11

Vědci nadnárodního výrobního gigantu Toshiba přišli ve spolupráci s Tokijskou lékařskou univerzitou (TMU) a Národním rakovinovým centrem (NCC) na malý zázrak. Pomocí testů, které měří koncentraci mikroRNA, jež vylučuje rakovinotvorné buňky, jsou schopni určit až 13 různých rakovin, a to v jejich brzkém stádiu.

Nálezy se zkoumají tak, že se získané vzorky pacientů vloží do malého zařízení, které dokáže vykalkulovat výsledky v rámci dvou hodin. Výzkumníci jsou tak prý schopni zjistit včas například rakovinu slinivky břišní, žaludku nebo prsu. Jsou také přesvědčeni, že by toto zařízení mohlo i snížit cenu zjišťovacích procedur rakoviny.

Doporučeno
Pojišťovna jí nechtěla proplatit léčbu rakoviny, složili se na ni lidé. 33letá Katka v neděli zemřela Pojišťovna jí nechtěla proplatit léčbu rakoviny, složili se na ni lidé. 33letá Katka v neděli zemřela 24. listopadu 2019 17:18

Toshiba se proto zaměří v nejbližší době na další testování zařízení, aby se mohlo dostat do prodeje v rámci blízkých let.

Domů
Sdílet
Diskuse