Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. prosince 2019 18:47
Čas čtení 0:00
Ondřej Jarůšek

Na Václavském náměstí proti Andreji Babišovi demonstruje zhruba 80 000 lidí

NEWS ANDREJ BABIŠ
Uložit Uložené

Demonstrace proti premiérovi pokračují.

Václavské náměstí kolem 18. hodiny zaplnily desítky tisíc lidí, kteří přišli demonstrovat proti současnému předsedovi vlády Andreji Babišovi. Dle odhadů organizátorů ze spolku Milion chvilek pro demokracii se na místě sešlo zhruba 80 tisíc demonstrantů

Doporučeno
Babišův audit: Česko má Evropské unii vrátit 451 milionů korun Babišův audit: Česko má Evropské unii vrátit 451 milionů korun 3. prosince 2019 17:45

K vidění jsou transparenty s hesly jako „Na vši patří petrolka, na Babiše kriminál” nebo „Všetci kradnú, iba já čerpám”. K uspořádání demonstrace vedlo mimo jiné například obnovení Babišova trestního stíhání a nedávné výsledky auditu Evropské komise. Organizátoři požadují jeho odstoupení.

Demonstrace začala minutou ticha za oběti dnešního útoku v ostravské nemocnici. Série demonstrací má trvat až do 19. prosince. 

(Aktualizováno 19:22)

Dav lidí se po ukončení demonstrace vydal na pochod městem na hlavní nádraží. 

Domů
Sdílet
Diskuse