Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. prosince 2019 13:30
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Čeští celníci objevili tajnou továrnu na cigarety. Ovládal ji mezinárodní gang

NEWS
Uložit Uložené

V obci Ralsko fungovala ilegální výrobna cigaret, kterou ovládala mezinárodní skupina.

Čeští celníci vypátrali ilegální továrnu na cigarety. Na místě nalezli 8 550 000 kusů cigaret, hotovost v hodnotě přes 9 milionů korun a padělané rumunské osobní doklady. Zadrženo bylo pět osob moldavské státní příslušnosti. Čtyři byly následně poslány do vazby. V čele organizované skupiny, který měla působnost napříč Evropou stály Moldavané, kteří ilegální výrobu cigaret realizovali v obci Ralsko na severu Čech. Informuje o tom Celní správa ČR.

Celní správě ČR k dopadení pachatelů pomohla informace od moldavské policie, která ji upozornila na skupinu Moldavanů podezřelých z nezákonné výroby a distribuce tabákových výrobků v Česku. V průběhu vyšetřování vyšlo najevo, že daná skupina působí mezinárodně a je vysoce organizovaná.

Skupině šéfovali občané Moldavska, kteří se na našem území zdržovali v hotelech. Ti nakupovali potřebné komponenty pro výrobu cigaret. Ilegální výrobní linku v obci Ralsko navíc obsluhovali Ukrajinci, a tak musela celní správa ČR spolupracovat i s ukrajinskou pohraniční policií.

Doporučeno
Nezvykle tichá Ostrava. Prosluněné město tiše truchlilo za oběti masakru ve fakultní nemocnici Nezvykle tichá Ostrava. Prosluněné město tiše truchlilo za oběti masakru ve fakultní nemocnici 11. prosince 2019 10:00

Skupina byla zadržena 2. prosince přímo během nakládání ilegálně vyrobených cigaret do kamionu. Na místě byla objevena kompletně funkční výrobní linka a celkem 8 550 000 kusů cigaret značky L&M červené a Richmond modré. Škoda, kterou skupina způsobila na spotřební dani se odhaduje na 24 milionů korun.

Podívej se na průběh zátahu

Domů
Sdílet
Diskuse