Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. prosince 2019 12:17
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Opera na hlaváku v Praze. Pěvci v převleku překvapili cestující

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Překvapení se odehrála po znovuotevření Státní opery po generální rekonstrukci.

Pražské hlavní nádraží zažilo o víkendu nečekané vystoupení. V přestrojení za údržbáře, uklízečky či lyžaře předvedli sólisté Státní opery Praha perfektní árie. Překvapivé představení začalo hrou na piano, o kterou se postarala korepetitorka Národního divadla Iryna Roměnska. 

Netrvalo dlouho a do tónů klavíru spustili své árie nečekané postavy z nádraží. Cestující s lyžemi, údržbář či uklízečka. Krása jejich hlasu všechny zaskočila. Nakonec se ukázalo, že jde o sólisty Státní opery Praha a povedenou promo akci k otevření budou Státní opery po těch letech pro veřejnost. Probíhala zde totiž rekonstrukce. 

„Všichni byli pobavení, protože to byla věc, kterou nikdo z nich nikdy nezažil. Zpívat v takto netradičním prostředí a velmi blízko lidí bylo nové. Většinou je mezi nimi a návštěvníky ve Státní opeře nebo v Národním divadle orchestr, lidé mají na sobě slavnostní oblečení, kdežto tady se jich téměř dotýkali, protože všichni čekali s batohy a kufry, až jim pojede vlak,“ uvedl pro deník blesk.cz mluvčí Státní opery Praha Tomáš Staněk.

Domů
Sdílet
Diskuse