Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. ledna 2020 22:35
Čas čtení 0:58
Vl Mi

Slovní spojení Třetí světová válka trenduje. Lidé hromadně píší statusy se slovy World War 3 či s hashtagem WWIII

ZAJÍMAVOSTI ÍRÁN
Uložit Uložené

Po útoku USA lidé začali vyhledávat a psát do statusů názory obsahující slovní spojení World War 3.

V pátek ráno na pokyn Donalda Trumpa zabili američtí vojáci bezpilotním letadlem jednoho z nejdůležitějších vojenských velitelů Íránu Kásima Sulejmáního. Podle světových médií šlo o klíčovou postavu, která měla značný vliv v celém regionu.

Na zabití íránského generála reagoval i internet, k situaci se na sociálních sítích vyjádřili mnozí světoví představitelé. A nejen ti, ale i obyčejní uživatelé. Mnozí ve svých reakcích použili slovní spojení World War 3 (přes 1 600 000 tweetů) či #WWIII (200 000 tweetů). Na popularitu těchto slov upozornil web The National.

Doporučeno
Americká armáda na pokyn Donalda Trumpa zabila jednoho z lídrů íránského režimu Americká armáda na pokyn Donalda Trumpa zabila jednoho z lídrů íránského režimu 3. ledna 2020 8:07

Výraz World War 3 za poslední den trenduje i mezi Google Trends ve webovém vyhledávání. 3. ledna v čase 18:28 dosáhlo toto slovní spojení celosvětově hodnoty 100. Ta znázorňuje zájem v průběhu času. Hodnota 100 představuje nejvyšší popularitu příslušného výrazu. 50 znamená, že má poloviční popularitu. Skóre 0 znamená, že nebyl dostatek dat pro daný výraz.

Slovné spojenie Tretia Svetová vojna trenduje. Ľudia po zabití Sulejmáního hromadne vyhľadávajú World War 3
Slovné spojenie Tretia Svetová vojna trenduje. Ľudia po zabití Sulejmáního hromadne vyhľadávajú World War 3 Zdroj: Google Trends

Pokud se podíváme pouze na vyhledávání ve zprávách, i v nich se často objevuje spojení World War 3, přičemž se rovněž dostalo na hodnotu 100, a to v pátek ráno v 7:32. Totéž platí i pro vyhledávání na službě YouTube, maximální hodnoty dosáhlo slovní spojení v 18:28, 18:44 a 19:00.

Teherán – Na archivní snímku z 18. září 2016 íránský generálmajor Gásem Solejmání (uprostřed), velitel speciálních jednotek Quds Íránských revolučních gard během setkání v Teheránu

Slovné spojenie Tretia Svetová vojna trenduje. Ľudia po zabití Sulejmáního hromadne vyhľadávajú World War 3
Slovné spojenie Tretia Svetová vojna trenduje. Ľudia po zabití Sulejmáního hromadne vyhľadávajú World War 3 Zdroj: TASR/AP

Resort obrany USA tvrdí, že zabitím generála jen chránil své diplomaty, ministerstvo zahraničních věcí Íránu však hovoří o „extrémně nebezpečné a bláznivé eskalaci“. Teherán zároveň slibuje odplatu, vše podstatné jsme shrnuli v nedávném článku.

Domů
Sdílet
Diskuse