Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. ledna 2020 17:35
Čas čtení 0:59
Antonín Havlík

Trávíš spoustu času na mobilu? Díky Googlu si můžeš vytisknout krabičku a telefon bude mít jen základní funkce

TECH
Uložit Uložené

Speciální krabička – obálka – mobil okosí tak, aby měl jen základní funkce. Budeš moci i fotit – fotku ale zobrazíš až na konci dne.

Trávíš spoustu času u displeje svého chytrého telefonu? Nejsi sám. Závislost na smartphonech se týká milionů lidí po celém světě. Snaží se na ni vyzrát různými způsoby.

Zapnutím statistik, které měří, kolik uživatel stráví času na svém zařízení, zapnutím blokování aplikací po předvoleném časovém období, popřípadě používáním klasických „hloupých“ telefonů během volného času mimo zaměstnání.

Nad touto problematikou se zamysleli i odborníci v Googlu a vymysleli zajímavé experimentální řešení. Celý koncept se jmenuje Envelope (v překladu obálka), která je spíš takovou elegantní papírovou krabičkou, jež má speciální výřez na otisk prstu, případně na reproduktor nebo fotoaparát. Princip celého řešení tkví v tom, že si mobilní závislák do této krabičky vloží svůj telefon

Domů
Sdílet
Diskuse