Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. ledna 2020 18:02
Čas čtení 2:43
Vojtěch Vanda

Karolína Kokešová se stala Miss Global, soutěž ale byla údajně zmanipulovaná

NEWS
Uložit Uložené

Soutěž Miss Global začíná čím dál víc připomínat globální skandál.

Druhá česká vícemiss roku 2019 Karolína Kokešová vyhrála mezinárodní soutěž Miss Global, jež se konala v Mexiku. Tedy alespoň prozatím. Soutěž má totiž blízko k pořádnému skandálu. Finálové vyhlášení soutěže proběhlo po šesti hodinách, podle Blesku bez přítomnosti kamer. Výhru měla podle jejich informací získat Mexičanka, která si ji prý předplatila.

Doporučeno
Miss Universe 2019 vyhrála 26letá Jihoafričanka Miss Universe 2019 vyhrála 26letá Jihoafričanka 9. prosince 2019 9:05

Co se vlastně děje v zákulisí poměrně nové soutěže krásy, poodhalila po příjezdu zpátky do Prahy sama modelka webu Expres.cz. Podle jejích slov to vypadá, že se Mexičanka měla dostat do výběru TOP 5 dívek, což si prý měl zaplatit hlavní sponzor. Během vyhlašování první pětky se měl jít dokonce dohadovat s majitelem soutěže, jestli tam Mexičanka je.

Kokešová zmínila, že bylo vůbec divné, jak modelka z Mexika vystupovala. Od ostatních soutěžících si držela odstup, měla prý i vlastní make-up tým. Prý byla také na všech billboardech. Naší modelce se nicméně povedlo korunku získat pro sebe.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Being part of a pageant which Motto is basically to empower woman. I’m sad about everything that is being said. This experience was supposed to be an amazing journey for all of us girls. But as we all experienced it ended in tears and broken illusions, with girls being left down and feeling in danger. I have a crown now on top of my head, but that crown doesn’t define me as a woman. That crown doesn’t make me more special than my other competitors in this MGO year. In fact the only thing that this crown gives me is the power and responsibility to represent all of You and that’s why I’ll say the next statement: Girls, in a world of men we should stand for each other. In this competition, at work, at home, anywhere! We should have each other backs and fight against oppression, violence physical or verbal or any kind of violence whatsoever. We need to built a world where we can feel safe to act free without being pointed or criticized just for being woman. I back you girls all the way and I will always do because that’s what we’re suppose to do. I’m sorry it took this long to make this announcement but so as all of you I had a long way back home and I had to clear my thoughts before doing this. I had so many great memories with all of you and the staff, and all of us put so much into this that we all deserve this crown. Because what we went through, because of all those hours rehearsing, lack of sleep, physical and mental tiredness and the desire to win this thing! WE ALL SHOULD GET CROWN QUEENS THIS YEAR! and that’s why after saying this I want to make official that for now - until is everything calm and sort out I want to share this crown with all of you - all 60 contestants. Because this is supposed to be a crown of love and empowerment and it doesn’t feel that way right now. This is your crown friends, this is yours as much as it is mine. We all got stronger, fearless and confident! I love u all, and I wish we girls always take care of each other. Let’s always empower woman, embrace cultures and our beauty in within ❤, Your Karolina. #missglobal #mgo #missglobal2019 #statement

Příspěvek sdílený Karolína Kokešová (@kokinecka),

Chaos na předávání cen je zachycen i na záznamu na YouTube. Je zde vidět, jak na pódiu mluví sponzor a jak temperamentně se vyjadřuje Miss Kolumbie. K akci se vyjádřil i bývalý šéfredaktor Extra.cz Pavel Novotný. S hashtagem #tonevymyslis video popsal: „Video z obskurního mexického finále Miss Global, kde vylezl na jeviště sponzor, obvinil finalistky (?) z podvodu, což jekotem rozporovala Miss Kolumbie, aby vyhlášení bez kamer dominovala Češka Karolína Kokešová."

Každopádně titul se prozatím jeví jako platný. V rozhovoru pro Expres.cz modelka uvádí, že neví, jak to bude s ní dál. 

Domů
Sdílet
Diskuse