Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. ledna 2020 11:32
Čas čtení 0:42
Matej Krajčovič

V Íránu havarovalo další letadlo. Stroj skončil uprostřed rušné ulice

NEWS ÍRÁN
Uložit Uložené

Z místa nejsou hlášeny oběti ani žádné vážné zranění. Událost je po lednovém sestřeleni Boeingu 737-800 se 176 lidmi na palubě vnímána velmi citlivě.

Z Íránu už od rána přicházejí zprávy o další letecké nehodě. Proudové letadlo McDonnell Douglas MD-83 místní aerolinky Caspian Airlines směřující z Teheránu podle Airlive.net nezvládlo přistání ve městě Bandar-e Mahshahr.

Ujelo z přistávací dráhy a skončilo uprostřed ulice s běžným provozem. Na dramatických záběrech z místa události není vidět podvozek stroje. Web cituje íránskou státní televizi, podle které letadlo přistálo neobvykle tvrdě a právě náraz o zem měl způsobit jeho kolaps.

Bez kol již letadlo nebylo možné ovládat, ani dostatečně zpomalit, skončilo tedy až mimo letiště. 

Z místa naštěstí nejsou hlášeny žádné oběti ani zranění, ředitel letiště Mohammad Reza Rezanian prohlásil, že všichni pasažéři byli bezpečně evakuovaní.

Nehoda je médii vnímána velmi citlivě, blízko Teheránu totiž na začátku roku íránská armáda sestřelila ukrajinský Boeing 737-800 s 176 lidmi na palubě. Tehdy nikdo z nich nepřežil. 

Mělo jít o neúmyslné zasažení letadla raketami v rámci odvety za dronový útok USA, při kterém byl zabit generál Kasem Solejmáni.

Doporučeno
U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy 24. ledna 2020 14:15

V Iráne havarovalo ďalšie lietadlo. Stroj skončil uprostred rušnej ulice
Zdroj: TASR / AP
Domů
Sdílet
Diskuse