Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2020 12:18
Čas čtení 0:57
Antonín Havlík

Muž vytáhl na obsluhu Poslanecké sněmovny nůž. Prý protestuje proti systému

NEWS
Uložit Uložené

Policie muže zadržela. Zároveň odhalila, jaké zbraně měl u sebe.

Do jednoho z vchodů Poslanecké sněmovny vnikl ve čtvrtek dopoledne 31letý muž a chtěl vstoupit dál. Sněmovní ochranka ho nevpustila a tak vytáhl nůž a začal s ním ohrožovat policisty, kteří budovu hlídali. „Muž byl zadržen, převezen na policejní služebnu k provedení dalších úkonů. Při incidentu nebyl nikdo zraněn,“ informovala na svém twitterovém účtu policie. 

Muž se před vstupem do budovy dobře vybavil. Policie zveřejnila snímek, s jakým arzenálem zbraní se do Sněmovny vydal. U sebe měl lovecký nůž, obušek, svítilnu a další nůž do zálohy. Nedostal se však přes bezpečnostní rám dál do budovy. Policie momentálně vyšetřuje motiv jeho činu. 

Doporučeno
Pražský tramvaják: Před nosem jsem už někomu zavřel, ale nikdy to není schválně. Jednou mě cestující držel za kravatu (Rozhovor) Pražský tramvaják: Před nosem jsem už někomu zavřel, ale nikdy to není schválně. Jednou mě cestující držel za kravatu (Rozhovor) 28. ledna 2020 14:16

Muž své konání vysvětlil tím, že „protestuje proti tomuto systému“. Teď ho čeká výslech, policie momentálně pracuje na stanovení právní kvalifikace. 

„Policie zareagovala velice rychle a profesionálně. Pozitivum je, že nedošlo k žádnému zranění. Bude se řešit, proč tak udělal. Něco vykřikoval, něco říkal, je lepší si počkat na vyšetřování,“ řekl České televizi předseda Radek Vondráček (ANO).

AKTUALIZOVÁNO 16:03: Útočníkovi podle ČT24 hrozí až čtyři roky vězení za násilí proti úřední osobě. Není známo, zda byl muž obviněn.

Domů
Sdílet
Diskuse