Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
31. ledna 2020 7:51
Čas čtení 0:54
Vojtěch Vanda

Michael Krmenčík přestupuje. Z Viktorie Plzeň míří do týmu Club Bruggy KV

SPORT
Uložit Uložené

Tak se nakonec reprezentační útočník dočkal.

Je to oficiální, Michael Krmenčík nakonec opouští západočeský klub Viktoria Plzeň a oblékne dres prvního celku belgické ligy Club Brugge KV. Přestup se překvapivě urodil ve čtvrtek během několika hodin. Ze soustředění Viktoriánů ve Španělsku tak odletěl na zdravotní prověrku, po níž už nic nebránilo podpisu smlouvy. Krmenčík přestupuje podle deníku Sport za 6,5 milionů eur, což je asi 164 milionů korun. 

Doporučeno
Tomáš Souček podepsal smlouvu s West Hamem United. Stal se nejdražším hráčem, který kdy odešel z české ligy Tomáš Souček podepsal smlouvu s West Hamem United. Stal se nejdražším hráčem, který kdy odešel z české ligy 29. ledna 2020 14:50

O vytáhlého svěřence nového trenéra západočechů Adriána Guľy byl registrován zájem i z jiných světových lig. Konkrétní nabídku poslal do Plzně tradiční italský klub Janov CFC, přičemž měla dosahovat, podle iSportu, asi pěti milionů eur (130 milionů korun), které se však aktuálně druhému celku Fortuna ligy zdály málo. Za Krmenčíka požadoval minimálně o milion eur víc.

Opakuje se tak scénář z minulého roku, kdy byl Michal Krmenčík také na odchodu do belgických Brugg. Přestože tehdy dostal hráč svolení k absolvování zdravotní prohlídky, kluby se na přestupu nakonec nedohodly. Nyní však nejspíš nic nebránilo tomu, aby se útočník Plzně etabloval v klubu, do kterého například přestoupil i bývalý slavistický stoper Simon Deli či další slavista a hráč Jablonce Eduard Sobol. Smlouvu podepsal na 3 a půl roku.

Domů
Sdílet
Diskuse