Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. ledna 2020 14:50
Čas čtení 1:11
Vojtěch Vanda

Tomáš Souček podepsal smlouvu s West Hamem United. Stal se nejdražším hráčem, který kdy odešel z české ligy

SPORT ČESKO
Uložit Uložené

Český fotbal se snad konečně dočká pravidelně hrajícího fotbalisty v základní sestavě prvoligového anglického týmu.

Ještě před pěti lety běhal Tomáš Souček po druholigovém trávníku Viktorie Žižkov, nyní se z pozice kapitána momentálně nejlepšího českého fotbalového klubu Slavia Praha posouvá do anglické Premier League. Reprezentační záložník podepsal smlouvu se sedmnáctým klubem nejlepší ligy světa – West Hamem United

Doporučeno
Slavia remizuje s Barcelonou a odváží si cenný bod! Slavia remizuje s Barcelonou a odváží si cenný bod! 5. listopadu 2019 20:48

U Kladivářů bude Souček nejprve hostovat s opcí, za což Slavia získá 4,5 milionu eur. Pokud se podaří londýnskému celku setrvat v nejvyšší soutěži, je schopen poslat českému mistrovi na účet ještě dalších 16,2 milionu eur. Vršovičtí by tak za svého kapitána získali prakticky 540 milionů korun.

Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva klubu SK Slavia Praha, na svůj Twitter napsal srdceryvný příspěvek. „(Cítím) nadšení i smutek současně. Tomáš nám bude hrozně chybět jako kapitán, hráč i člověk. Bude těžké ho nahradit,“ vylil si srdce Tvrdík. Každopádně nezapomněl pochválit dobrou práci klubu i agenta, bez které by přestup nevznikl. „Je to skvělá vizitka Slavie i českého fotbalu! Děkuji i Pavlu Paskovi, absolutní profesionál,“ uvedl.

Tomáš Souček se tak podle iSportu stal nejdražším hráčem, který kdy z odešel z české ligy, jelikož překonal rekordní odchod Tomáše Rosického z roku 2001 do Dortmundu. Také se ale  zařadil mezi deset nejdražších příchodů do nyní se trápícího klubu na dně tabulky. Ten nutně kvalitní hráče a také body potřebuje, nicméně do dnešního zápasu proti absolutnímu válci liverpoolských Reds ještě nezasáhne. Jak prý zmínil trenér kladiv David Moyes, Souček se musí ještě rozkoukat.

Doporučeno
Bláznivý zápas vyšel Slavii krutě, prohrála 1:3 s Interem Milán Bláznivý zápas vyšel Slavii krutě, prohrála 1:3 s Interem Milán 27. listopadu 2019 22:52

Přejme tedy Tomášovi, aby se mu v Anglii dařilo, a pozvedl kvalitu českého fotbalu svými ostrovními zkušenostmi tam, kde byla dřív.

Domů
Sdílet
Diskuse