Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. listopadu 2019 22:52
Čas čtení 0:00
Vojtěch Vanda

Bláznivý zápas vyšel Slavii krutě, prohrála 1:3 s Interem Milán

SPORT
Uložit Uložené

Závěrečný zápas Ligy mistrů na Sinobo Stadium tento rok měl všechno: boj, góly, zvraty i emoce.

Poslední zápas SK Slavie Praha doma ve skupinové fázi Ligy mistrů proti Interu Milan přinesl  spoustu bláznivých momentů.  V 19. minutě se po trestuhodné nedůslednosti radovali hosté z gólu Lautara Martinéze. Druhý gól Romela Lukakua, který také připravil Martinez, však vetoval VAR, čímž následně dovolil sešívaným srovnat ve 37. minutě z penalty prostřednictvím Tomáše Součka. Druhý poločas ale nakonec přinesl zářez smutnému hrdinovi Lukakuovi, který v 81. minutě zvýšil na 1:2, načež navázal v 87. minutě po rozebrání domácích znovu Martinéz.

Doporučeno
Slavia po parádním výkonu remizuje s Interem Milán 1:1 Slavia po parádním výkonu remizuje s Interem Milán 1:1 17. září 2019 20:51

Postupová logika mluvila před posledním domácím zápasem Slavie Praha ve skupině Ligy mistrů jasně: pokud chce mít dobrou šanci si zahrát Evropské poháry i na jaře, musí doma v odvetě porazit Inter Milán. Naposledy se celky setkaly v úplně prvním kole skupinové fáze, kde dali sešívaní najevo, že se s nimi musí ve skupině F počítat. Milánský celek tehdy zachraňoval hubenou remízu v domácím prostředí až v nastavení druhého poločasu gólem náhradník Nicolo Barella, jelikož od 63. minuty Slavia vedla díky Peteru Olayinkovi.


Cesta Milánu Ligou mistrů se z rozpačitého začátku vinula podobným směrem jako ta slavistická až na jeden rozdíl. Svěřenci Antonia Conteho se statečně prali jak s Barcelonou, tak Dortmundem, vždy jim však bodový zisk utekl o jednu branku. Doma však německý celek přehrát dokázali, a proto šli do zápasu červenomodrými s dvoubodovým náskokem.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Kabina je na klíčový zápas s @inter připravena! Kluci, bojovat! #slaint

Příspěvek sdílený SK Slavia Praha (@slaviapraha),


Slavia před reprezentační přestávkou předvedla parádní výkon na hřišti Barcelony a uloupila katalánskému celku dva body s nulou na kontě. Což bylo ale s remízou ze San Sira, co se bodového zisku týče, všechno. Nebylo se čemu divit, ve čtyřech zápasech se sympaticky hrající červenobílí trefili do sítě soupeřů-gigantů pouze dvakrát. Naneštěstí pro pražský celek se body za pohlednou bojovou hru nepřičítají, proto musel trenér Trpišovský vštěpit svému týmu útočnější mentalitu a modlit se k fotbalovým bohům za trochu štěstěny.

Doporučeno
Slavia remizuje s Barcelonou a odváží si cenný bod! Slavia remizuje s Barcelonou a odváží si cenný bod! 5. listopadu 2019 20:48


Slabý úvod

K zápasu nastoupily oba týmy připraveny, Slavia však přebrala taktovku zápasu s viditelnou rozvahou. Vědomi si toho, že je to nejspíš poslední šance něco změnit, poslal v 5. minutě Petr Ševčík centr na Josefa Hušbauera, jehož hlavička šla těsně vedle pravé tyče. Slabou chvilku si vybrali domácí obránci v 10. minutě, po hezkém zpracování Iglesiase Borji Valera dostal přihrávku Lautaro Martinéz, naštěstí se jeho střela také neujala. 


Hra se následně stala bojovnější. Obě strany měly také pár kontroverznějších obranných zákroků. Důraz se nakonec ukázal lepším společníkem Interu, jelikož když se Romelu Lukaku v 19. minutě  utkal ve slavistickém vápně se třemi obránci, tak jim centr belgického forwarda utekl až k Lautaru Martinezovi, který i přes Tomáše Součka vsítil úvodní branku zápasu. Sešívaní měli problémy s rozehrávkou, začali být nervóznější, a i když měli 70% držení míče, z Interu čišela přímo jistota.

Světlejší moment přišel až v 27. minutě z rohu Josefa Hušbauera, jehož pobídku vyslyšel rybičkou Petr Ševčík, svou hlavičkou ale nenašel branku. Vzápětí se domácí dostali znovu po chybě Milanu k míči, Vladimír Coufal našel centrem Lukáše Masopusta, a i když se brankář Samir Handanovič po míči jen ohlédl, z míče jej nesbíral. Aktivita se ale zvedala a šance přicházely, což bylo pro morálku týmu hrozně důležité.


A bylo hůř, bylo líp

Litý boj neustával, ani jeden tým nechtěl dát svou kůži zadarmo. Vladimír Coufal znovu ve 33. minutě centroval do pokutového území, ve kterém byl Olayinka faulován Stefanem de Vrijem. Rozhodčí Marciniak však incident ponechal tak a hrálo se dál. Čehož využili hráči Interu, když poslali balon na branku Ondřeje Koláře. Při následné rozehrávce domácích ale udělal obrovský kiks Michal Frydrych, kterého obral střelec prvního gólu Martinez, a Romelu Lukaku si smlsnul na domácím brankáři.


Situace však nabrala úplně jiný spád. Polský rozhodčí sice po gólu na píšťalku zapískal, ne však proto, aby potvrdil gól. Šel totiž k VARu přezkoumat předchozí incident ve vápně hostů. Jaký div to byl pro modročerné, když se brejkový gól zrušil a místo toho byla nařízena penalta proti nim. K té se postavil domácí kapitán Souček, jež ji v 37. minutě střelou doprostřed zkušeně proměnil. Emocionální kolotoč pořádně protočil panenkami italského týmu, kterému se začala drolit půda pod nohama. S jednogólovým stavem na obou stranách se šlo do kabin.


Nová šance

Šanci za pačesy se na začátku druhé půle jali chytnout hosté ze San Sira. Ve 49. minutě úřadoval zhrzený střelec Lukaku, jeho nebezpečná střela by však gólem nebyla ani v síti, jelikož se nacházel v ofsajdu. Pozdrav na druhou stranu vyslal vzápětí Nicolae Stanciu, Handanovič jej však pouze s úsměvem přijal do rukavic. Týmy se neúnavně přetahovaly o balón, dokázaly si vypracovat šanci, dotažená koncovka nicméně v prvních 15 minutách chyběla na obou stranách.


Tribuna Sever hnala vršovický celek vpřed. Ten se snažil o další nátlak na italského soupeře, mírné nepřesnosti však neumožňovaly vznik nebezpečnější situace. Až v 63. minutě provětral Lukáš Masopust Handanoviče, na nějž padala blokovaná pumelice, po něm střídající Ibrahim Traoré ohrozil hosty. Branka však nepadla. Stejná situace se opakovala před Kolářovou brankou, a to docela se štěstím, jelikož Lukaku orazítkoval po centru Antonia Candrevy břevno. Kolář si vůbec postavil břevno velmi dobře, jelikož jej v 68. minutě nastřelil i Marcelo Brozovič.


Přituhlo

Nutnost vstřelit branku byla čím dál palčivější. První tah byl Slavie s brejkem po vystižené nepřesné přihrávce hostující obrany. Lukáš Masopust však i přes průnik a volnou nohu neprostřelil Handanoviče, který nechal kotníky na správném místě. Stejná situace se odehrála o pár desítek sekund později na druhé straně, Traoré však Brozoviče uhlídal. V 75. minutě prověřil Koláře Martinéz střelou ze střední vzdálenosti, stejný hráč utíkal i v 77. minutě Frydrychovi, jeho zakončení jen těsně minulo bránu.


V 81. minutě si Slavia své štěstí vypotřebovala. Třikrát a dost řekla si štěstěna a vymáchala Frydrycha ve smůle, když Romelu Lukaku konečně podle pravidel utekl slavistickému obránci, který podklouzl, obešel bezmocného brankáře Koláře, a zvýšil na 1:2. Možnost snížit měl vzápětí Souček, který ale spálil obrovskou tutovku z otočky. 

Doporučeno
Slavia se nebála, přesto prohrála s Barcelonou 1:2 Slavia se nebála, přesto prohrála s Barcelonou 1:2 23. října 2019 22:53


Nedůslednost stála Slavii zápas, duo Lukaku – Martinéz už vědělo, jak na to, a v 87. minutě pohřbil pohárové naděje domácích znovu Lautaro Martinéz. Lukaku už jen kosmeticky upravoval skóre v nastavení na 1:4, branka kvůli dalšímu ofsajdu nakonec neplatila. Slavii tak čeká poslední zápas v Německu s Dortmundem, který si bude moci užít  bez nervů.

Domů
Sdílet
Diskuse