Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. února 2020 12:50
Čas čtení 0:52
Adam Smeták

V Česku bylo na podezření koronavirem testováno už 37 lidí. U všech byly výsledky negativní

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Nový typ koronaviru se nám naštěstí zatím úspěšně vyhýbá.

„Čerstvá informace z Národní referenční laboratoře. K dnešnímu ránu odborníci otestovali 37 lidí na koronavirus a všechny výsledky byly negativní,“ uvedl na svém Twitteru ministr zdravotnictví České republiky Adam Vojtěch. Stále tedy platí, že nejblíže našim hranicím se nákaza koronavirem potvrdila v Německu u sedmi osob v Mnichově. Všechny okolní státy zatím hlásí 0 nakažených. 

Vezmeme-li ale v potaz celou Evropu, nákaza koronavirem 2019-nCoV se potvrdila už v sedmi zemích. Jmenovitě jde o Německo (7 případů), Francii (6 případů), Itálii (2 případy), Velkou Británii (2 případy), Finsko (1 případ), Španělsko (1 případ) a Švédsko (1 případ). Uváděná jsou aktuální k poledni 1. února. 

Doporučeno
U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy 24. ledna 2020 14:15
Domů
Sdílet
Diskuse