Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. února 2020 12:28
Čas čtení 0:35
Antonín Havlík

V budově školy v centru Prahy našli granát. Museli evakuovat 500 lidí, policie zjistila, že byl nefunkční

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Policie zjistila, že byl granát nefunkční. Uvedla to na svém Twitteru.

V budově školy ve Štěpánské ulici našli granát. Škola se nachází v samém centru metropole – mezi Václavským náměstím a Žitnou ulicí. Policie informaci o nalezeném granátu spolu s fotografií výbušniny uveřejnila na svém twitterovém účtu.

Česká televize informovala, že byl nalezen ve sklepě školy. Upřesnil jí to mluvčí policie Jan Daněk. Zároveň dodal, že policie musela v budově zavést bezpečnostní opatření. „Budova byla celá vyklizena, 450 žáků plus 45 personálu,“ řekl. Zároveň uzavřeli i celou Štěpánskou ulici

Doporučeno
Proč pořád někdo nahlašuje bombu na VŠE? Vyučující musí zkoušky přesouvat do parků, kaváren i KFC, viník je stále neznámý Proč pořád někdo nahlašuje bombu na VŠE? Vyučující musí zkoušky přesouvat do parků, kaváren i KFC, viník je stále neznámý 18. ledna 2020 15:18

Po evakuaci pětistovky lidí byl ohledán také granát. Následně zjistili, že výbušnina je delaborovaná, tedy znehodnocená a nefunkční. Takové zbraně a náboje se prodávají hlavně sběratelům. Kdo ve škole tuto nefunkční zbraň nastražil, není jasné. Policisté ještě před polednem ulici zprůjezdnili.

Domů
Sdílet
Diskuse