Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. února 2020 6:41
Čas čtení 1:33
Matej Krajčovič

Elon Musk: Pro práci v Tesle vysokoškolský titul nepotřebuješ, nezajímá mě ani to, jestli jsi dokončil střední

TECH
Uložit Uložené

I bez toho se prý můžeš stát jeho zaměstnancem, pokud rozumíš umělé inteligenci.

Automobilka Tesla je v posledních dnech v kurzu. Podařilo se jí nastartovat výrobu v Číně, uspokojivě vypadají i dodávky modelů z ostatních výrobních linek a akcie rekordně rostou.

Tesla proto shání nové zaměstnance. Web CNBC si všiml inzerátu, který má lákat experty v oblasti umělé inteligence. Ti se mají zabývat vylepšováním funkce autopilota a na svém Twitteru ho sdílel přímo šéf firmy Elon Musk.

Redaktory však více zaujala živá diskuse pod jeho statusem, kde Musk má vždy ve zvyku odpovídat na různé otázky.

Jeden z uživatelů se miliardáře zeptal, zda bude mít dostatek času zajistit si doktorský PhD. titul.

Musk však odpověděl, že něco takového rozhodně není pro práci v Tesle potřebné, důležitější je podle něj hluboké pochopení technologie a schopnost implementace použitelných řešení. „Nezajímá mě ani to, zda jsi dokončil vysokou školu,“ napsal v odpovědi.

Tu samotný Musk samozřejmě má a přestože za svůj život vystřídal několik vysokých škol, které nedokončil, pyšnit se může alespoň bakalářskými tituly z ekonomie a fyziky.

Doporučeno
Předchůdce Facebooku vydržel online jen pár dní. Zuckerbergovi vyčítali porušování soukromí již na vysoké škole Předchůdce Facebooku vydržel online jen pár dní. Zuckerbergovi vyčítali porušování soukromí již na vysoké škole 4. února 2020 14:29

Že tituly nejsou důležité, tvrdí Elon Musk již dlouhodobě. „Pokud někdo vystuduje skvělou univerzitu, může to být ukazatel toho, že bude schopen výborných věcí, ale není to vždy pravda. Pokud se podíváte například na lidi jako Bill Gates, Larry Ellison nebo Steve Jobs, tito chlapi výšku nedokončili, ale pokud byste měli šanci je zaměstnat, samozřejmě by to byl skvělý nápad,“ řekl ještě v roce 2014 pro Auto Bild.

Za zmínku stojí i informace o tom, že Musk pro své zaměstnance pečující o autopilota a umělou inteligenci připravuje „superzábavnou“ party, která se má konat přímo u něj doma. I to tedy může být jeden z firemních benefitů.

Domů
Sdílet
Diskuse