Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. února 2020 10:45
Čas čtení 0:43
Ondřej Jarůšek

Češi, kteří se vrátili z Wu-chanu, jsou zdraví. Nákazu koronavirem vyloučil i druhý test

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha je skupina Čechů v pořádku.

Pětice Čechů, kteří byli před pár týdny evakuováni francouzským letadlem z epicentra nového druhu koronaviru, je zdravá. Potvrdily to druhé testy, o kterých na svém twitterovém účtu ve včerejších večerních hodinách informoval ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

„Podle informací lékařů jsou v pořádku a nic by nemělo bránit tomu, aby se v pondělí vrátili domů,“ napsal ministr na svůj Twitter.

Doporučeno
U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy U Eboly trvalo vakcínu vyvinout 5 let. Pro koronavirus z Wu-chanu nemusí vzniknout vůbec, říká viroložka z Univerzity Karlovy 24. ledna 2020 14:15

Do Česka se skupina vrátila začátkem února, od té doby nacházeli v karanténě na pražské Bulovce. V České republice bylo dosud na koronavirus testováno 76 lidí, všechny případy byly negativní.

Novým druhem koronaviru se ve světě nakazilo už téměř 70 000 lidí a nebezpečná nákaza si vyžádala více než 1 500 obětí. V sobotu navíc došlo k prvnímu úmrtí mimo Asii – ve Francii zemřel turista z Číny.

Domů
Sdílet
Diskuse