Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. února 2020 17:36
Čas čtení 0:50
Antonín Havlík

Za rok tu slepici nepoznáš. Nové video se zaměstnanci českých velkofarem ukazuje mrtvé slepice i přímo mezi vejci

NEWS
Uložit Uložené

Nové záběry organizace Obraz obsahují šokující záběry, které komentují i samotní zaměstnanci českých velkofarem.

Návrh zakazující klecový chov slepic na území Česka neprošel zemědělským výborem. Proti návrhu hlasovali poslanci hnutí ANO, zástupci ostatních stran návrh většinou podpořili. Aktivisté ze spolku OBRAZ se proto rozhodli spustit kampaň Výzva Babišovi. Úspěch návrhu totiž záleží na jeho hnutí. 

„Věříme, že Andrej Babiš je schopen zasáhnout a se svými spolustraníky promluvit. Vysvětlit jim, že v silném Česku nemají klecové chovy slepic co dělat,” říká předseda spolku OBRAZ – Obránci zvířat Marek Voršilka.

Doporučeno
Sýkora, Špaček, Holubová. Dvě stě lidí s ptačím příjmením vyzvalo poslance k zákazu klecových chovů slepic Sýkora, Špaček, Holubová. Dvě stě lidí s ptačím příjmením vyzvalo poslance k zákazu klecových chovů slepic 6. února 2020 16:40

V rámci této výzvy zároveň zveřejnili nové a zatím doposud nepoužité materiály, ukazující hrozný stav českých klecových farem pocházejících z Semechnice, Radomyšle a Černčic, obohacené o děsivé výpovědi samotných zaměstnanců

Domů
Sdílet
Diskuse