Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. února 2020 7:53
Čas čtení 0:30
Ondřej Jarůšek

Zemřel nejstarší muž světa, bylo mu neuvěřitelných 112 let. Do Guinessovy knihy se zapsal teprve před pár týdny

NEWS
Uložit Uložené

Rekordman Čitecu Watanabe z Japonska zemřel.

Ve 112 letech zemřel Japonec Čitecu Watanabe, který byl nejstarším mužem světa. O jeho skonu informovala stanice CNN s odvoláním na prohlášení představitelů prefektury Niigata, kde muž žil. Zemřel v neděli 23. února (február).

Zajímavé na tom je skutečnost, že oficiální osvědčení od Guinessovy knihy rekordů obdržel teprve před dvěma týdny. V té chvíli se netajil nadšením. Tohoto ocenění si však bohužel příliš dlouho neužil. 

Doporučeno
Nejstarší Evropanka zemřela ve věku 116 let. Dlouhověkost připisovala abstinenci Nejstarší Evropanka zemřela ve věku 116 let. Dlouhověkost připisovala abstinenci 18. června 2019 16:22

Čitecu Watanabe se narodil 5. března (marec) 1907, za chvíli by tedy oslavil již 113. narozeniny. Narodil se v prefektuře Niigata a část života poté strávil v Tchaj-wanu, kde pracoval na plantáži. Později se vrátil zpět do své domoviny, kde již dožil.

S manželkou měl 5 dětí a byl údajně milovníkem sladkostí. A jaké bylo jeho tajemstvím pro dlouhý život? Prý za to mohla dobrá nálada„Nerozčilujte se a usmívejte se,“ řekl v loňském rozhovoru pro tamní noviny. 

Zemřel nejstarší muž světa, bylo mu neuvěřitelných 112 let
Zdroj: TASR/AP
Domů
Sdílet
Diskuse