Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. dubna 2020 15:58
Čas čtení 1:37
Antonín Havlík

Kultovní seriál Twin Peaks, který významně ovlivnil televizní i filmovou tvorbu, dnes slaví 30 let

Kultovní seriál Twin Peaks, který významně ovlivnil televizní i filmovou tvorbu, dnes slaví 30 let
Zdroj: Twin Peaks
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Divný, tajemný, zamotaný, zábavný a zároveň skvělý. Takový byl seriál Twin Peaks, který slaví 30 let od premiéry prvního dílu.

Před dlouhými 30 lety – 8. dubna 1990 – odvysílala americká televize ABC první díl kultovního seriálu Twin Peaks, který definoval televizní seriálovou kulturu ve světě. Pro fanoušky obrovský kult, který co do atmosféry dodnes nebyl ničím jiným překonán. Twin Peaks bylo totiž od samého začátku jiné než ostatní seriály.

V jednom malém městečku v USA někdo zabil mladou dívku Lauru Palmer. K vyšetření tohoto zapeklitého případu je pozván speciální agent FBI Dale Cooper. Příběhová premisa s sebou přinesla velké tajemství, které se ale velice záhy začne komplikovat. Překrývat jej budou desítky menších tajemství a nesrovnalostí; ukáže se, že nikdo v Twin Peaks nevystupuje jen tak náhodou.

Domů
Sdílet
Diskuse