Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. května 2020 17:25
Čas čtení 1:04
Vojtěch Vanda

Lidé, kteří na Slovácku popíjeli během zákazu volného pohybu na zahrádce, dostali pokuty ve vyšších sazbách

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Celkem 12 ze 13 lidí, kteří pili během zákazu v restauračním zařízení v Uherském Hradišti, zaplatí vysoké peněžní tresty.

Zákazníci podniku v Uherském Hradišti, jehož provozovatel opakovaně umožnil v březnu během zákazu volného pohybu osob sezení na zahrádce, znají výši svých trestů. Podle vyjádření mluvčího radnice Jana Pášmy, které získaly Novinky.cz, se jedná o vyšší sazbu. Už v době zjištění porušení se spekulovalo, že by tento případ mohl rozdat exemplární tresty.

Doporučeno
Koronavirus na ústupu: Dva české okresy hlásí nula nakažených Koronavirus na ústupu: Dva české okresy hlásí nula nakažených 12. května 2020 13:40

Městskému úřadu bylo nahlášeno třináct osob, které, jako odpovědný správní orgán, prošetřil. Dvanáct z nich, což by měli podle informací Novinek být hosté, by mělo znát výši pokut, které musí zaplatit. „Byl vydán příkaz s uložením správního trestu pokuty s výší ležící v horní polovině zákonné sazby, která je max. 20 tisíc korun,“ sdělil Novinkám Pášma. Přesnou výši pokuty uvést nemohl.

Domů
Sdílet
Diskuse