Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. června 2020 16:18
Čas čtení 0:42
Dominik Vetrák

Natáčení sexuálních scén ve filmech a seriálech mohou po koronaviru nahradit CGI efekty vytvořené na počítačích

FILMY A SERIÁLY SEX
Uložit Uložené

Co vše se po koronaviru změní?

Natáčení filmů a seriálů se už pomalu připravují na restart produkcí. V červnu a v červenci se rozběhnou kamery zřejmě po celém světě, ale jen za přísných opatření.

Na 22stránkový dokument o bezpečném natáčení upozorňuje web The Sun, který v něm našel i zmínku o natáčení sexuálních scén. Podle nových pravidel by se natáčení sexuálních scén mělo vynechat, přepsat ve scénáři nebo dokončit skrz CGI, tedy počítačem vytvořenými záběry.

Doporučeno
10 nejlepších hollywoodských komedií 21. století 10 nejlepších hollywoodských komedií 21. století 7. června 2020 15:36

Není známo, nakolik se tato pravidla budou muset dodržovat. Neumíme si představit, že všechny sexuální scény, které v příběhu být musí, najednou nahradí CGI. Na place se však změní mnohem více. Systém cateringu projde ráznými obměnami, pracovníci štábu budou muset nosit roušky a natáčecí lokace budou pravidelně dezinfikovat.

Už 12. června by se měly rozjet první kamery, a tak uvidíme, jak si s novými nařízeními tvůrci poradí. Můžeme očekávat, že většina scén se jednoduše přepíše, aby v nich sex a jiný intimní kontakt nebyl. Zajímavé bude, jak se s těmito nařízeními poperou seriály, jako například The Witcher. Tam je sexu až požehnaně a tvoří součást romantických linií a postav.

Domů
Sdílet
Diskuse